Naționale organizate perfect la Ardudlupte2

Sub Cetatea Ardudului și-au dat întâlnire în week-end cei mai buni luptători de greco-romane din țară. Campionatele Naționele rezervate cadeților ne-au demonstrat că viitorul e promițător și că luptele greco-romane la nivel național și bineînțeles la nivel de județ sunt într-un progres evident.

Așa cum ne-au obișnuit acești oameni inimoși de la Ardud și de la CS Cetate Heracle, competiția a fost organizată ireproșabil. Lucru confirmat și de cel mai titrat luptător român, maestrul Ștefan Rusu. ”Mă simt extraordinar aici de fiecare dată. Mereu organizarea e extraordinară și nu pot decât să fiu oarecum invidios pe modul în care aici la Ardud, de la primar până la sportivi, antrenori și oameni din localitate se implică pentru ca noi să ne simțim minunat. E o generație bună pe care am văzut-o la aceste Naționale, trebuie să avem grijă de ei căci sunt cei care ne vor reprezenta la Tokyo la Olimpiada din 2020. Iar Satu Mare a demonstrat că are sportivi bine pregătiți și talentați” a punctat medaliatul cu aurul la Olimpiada din 1980 de la Moscova.

Legat de rezultatele sportivilor noștri, Marius Bulgăr a fost omul numărul 1. Acesta a dominat clar la categoria 46kg și a făcut spectacol chiar și în finală. Marius Bulgăr a luat aurul!

De asemenea a surprins plăcut parcursul foarte bun al lui Andrei Barbul. Fiul antrenorului Tudor Barbul, chiar dacă e cu trei ani mai mic ca și majoritatea adversarilor, a reușit să cucerească argintul la 69kg. Tot argint a luat și Andrei Buzilă la 58 kg cu mențiunea că acesta a avut o perioadă în care a absentat de la antrenamente. Zaha Marian a terminat pe trei la 42 kg, la fel și Matei Suciu a luat bronz la 46 kg. Dumitras Rares, locul 5 la 76 kg și Pop Alexandru 5 la 54 kg iar în 5-8 au intrat Pavel Paul şi Pek Peter.

lupte

Iar cu aceste rezultate CS Cetate Heracle Ardud a terminat pe primul loc la puncte pe echipe.
Sportivii sătmăreni sunt antrenaţi de Tudor Barbul, Feri Szabo, Ludovic Lieb, Claudiu Blaga şi Norocel Barbur.

Campionatul Naţional de lupte la cadeţi a fost organizat de Federaţia Română de Lupte, Consiliul Judeţean Satu Mare, Primăria Ardud, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Satu Mare şi CS Satu Mare – Cetate Heracle Ardud.

Un reportaj cu interviuri și imagini spectaculoase veți putea urmări luni seara de la ora 20,45 la Nord Vest TV în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă.

Florin Mureşan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts