Octavian Petric, schimbat de la şefia PSD Satu MareCONFERINTA-Octavian-petric-22-680x365

Noul preşedinte al organizaţiei va fi ales în scurt timp, la conferinţa judeţeană din 15 iulie

Comitetul Executiv Național al PSD a decis, ieri, la Târgoviște, numirea de lideri interimari în fruntea unor organizații, în urma rezultatelor de la alegerilor locale, între acestea fiind Botoșani, Suceava, Cluj, Alba, Brașov și Satu Mare, a anunțat președintele partidului, Liviu Dragnea.

El a adăugat că, la Cluj, activitatea Biroului Permanent Județean este blocată și se dorește o echipă formată preponderent din tineri, în timp ce la Bihor “sunt altfel de probleme”.

“Unii dintre colegi și-au asumat un rezultat prost. La Botoșani, domnul Portariuc, care era președinte interimar, și-a asumat înfrângerea de la municipiu, chiar dacă a câștigat județul cu un scor bun și CExN a desemnat-o președinte pe doamna Doina Fedorovici. La Suceava, dl. Cătălin Nichifor a avut și o problemă de sănătate în campanie și cu toate astea și-a asumat înfrângerea de la Suceava și Comitetul Executiv l-a desemnat pe dl. Ioan Stan președinte interimar. La Cluj, dl. Lăpușan (n.r. Remus) și-a asumat înfrângerea la municipiul Cluj-Napoca, cu toate că județul a obținut un rezultat bun, și CExN l-a desemnat pe un tânăr președinte interimar, Horia Nasra, urmând ca la Cluj să discutăm și despre Biroul Permanent Județean, pentru că practic astăzi în CExN și activitatea BPJ-ului este suspendată. Acolo vrem să facem o echipă preponderentă formată din tineri, membri PSD, sigur și cu colegi din generații mai apropiate de generația mea. Dar majoritatea Biroului Permanent Județean interimar va fi formată din tineri care să încerce să găsească totuși o variantă în municipiul Cluj, pentru că nu mai acceptă nimeni în partid tradiția sau înfrângerile tradiționale de la municipiul Cluj. La Alba, dl. președinte Dîrzu (n.r. Ioan) și-a asumat responsabilitatea, a rămas ca în zilele următoare să găsim o soluție, am luat mandat de la Comitetul Executiv, iar la Brașov dl. președinte Mohaci (n.r. Mihai), tot interimar, și-a asumat înfrângerea, a fost numit interimar un tânăr — Marius Dunca. La Satu Mare vor urma alegeri în conferință județeană în perioada următoare. La Bihor rezultatul de la municipiul Oradea nu este așa prost din cauza domnului Mang (Ioan), eu îl susțin în continuare pe dl. Mang, care este vicepreședinte la CJ, acolo avem un alt tip de probleme pe care le vom aborda separat”, a declarat Dragnea, la finalul CExN al PSD.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts