Poate dacă ploaia s-ar opri…ploaie-(2)

În ultimele zile Sătmarul a avut parte numai de ploi, fapt care a dus la inundarea unei părţi considerabile din judeţ. Unele cursuri de apă au crescut substanţial, iar gospodăriile au fost izolate de inundaţii. Cele mai afectate au fost zona Oaşului şi zona Codrului.

Satul Homorodu de Mijloc a fost primul afectat de ploile însemnate, strada principală, dar şi gospodăriile au fost inundate. Un bărbat din Petroşani, aflat în trecere prin judeţul Satu Mare, a mărturisit că a fost nevoit să se întoarcă dinj drum din cauza ploilor din judeţ.

„Când am intrat în sat, apa venea din pădure, din curţile oamenilor. Am reuşit să mergem aproximativ 100 de metri, după care apa era tot mai mare. Era foarte, foarte multă apă, aşa că am decis să ne întoarcem, ne-a fost teamă să nu ne ia apa deoarece deja intrase şi în maşină” a declarat Vasile Mândruţ.

Prefectul Radu Bud a spus că s-a intervenit în timp util, motiv pentru care nu au existat pagube sau victime în urma inundaţiilor.

“Pe o perioadă de circa o oră, o oră şi jumătate, a fost oprit traficul pe DJ 193A, pe o porţiune de 500 de metri, la ieşirea din Homorodu de Mijloc spre intersecţia cu Chilia. Apele şi-au revenit în matcă. Se anunţă creşteri ale cotelor, Valea Rea este sub cod galben de inundaţii”, a declarat prefectul.

ploaie3

De asemenea, drumul Satu Mare – Cluj a fost aproape blocat din cauza inundaţiilor. Porţiuni semnificative de drum au fost acoperite de apă, carosabilul ajungând la o adâncime de peste 50 de cm. O mare parte din şoferi au decis să nu îşi continue drumul din această cauză.

Probabilitatea ca apa să crească este mare, de aceea este recomandată atenţie mai mare în ceea ce priveşte drumurile alese pentru călătorii în această perioadă. Vestea bună este, însă, aceea că de miercuri vremea reintră în normal.

Ioana Simion

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts