Preotul Arba Adrian și credincioșii din Băbășești!O mare diversitate de oameni, peste 800 de credincioși, s-a dovedit atât de puternică, încât nici norii nu s-au răzbunat peste Băbășești, lăsând să se desfășoare slujba arhierească a PS Iustin, însoțit de protopopul Ioan Socolan cu 23 de preoți, apropiați părintelui paroh Arba Adrian Nelu.

Biserica și curtea au adăpostit la ceas de rugăciune peste 800 de credincioși când ploaia a dat doar semne, dar norii n-au reușit să se răzbune. Poate frumoasa slujbă arhierească a PS Iustin și glasurile minunate ale grupului coral format din 9 tineri de la Episcopie, au fost mai pătrunzătoare și rugile adresate lui Dumnezeu au înseninat cerul și sufletele mulțimii de credincioșii.

Din 2005 și până acum s-au realizat în biserică și jur multe lucruri minunate, toate cu ajutorul credincioșilor, în special a celor 70 de văduve din localitate, cărora preotul Adrian le-a mulțumit atât de frumos! Aș invita pe orice trecător să se oprească trei minute, să intre în biserică, să facă o rugă și să rămână cu impresia vizitatorului neavizat despre felul cum trebuie să arate o biserică.

Atâta mulțime, încât de pe altarul de vară, frumos realizat în curtea bisericii, se vedea o mare de oamenii în straie de sărbătoare, ce trece dincolo de marginea șoselei. Acolo, în Băbășești, evoluția în timp aproape că nu mai contează și cei 21 de ani de slujire a preotului Adrian Arba parcă au zburat împreună cu cele mai frumoase realizari palpabile, pe care PS Iustin le-a apreciat și le-a lăudat.

Ne-am pus întrebarea, ce înseamnă apreciere venită de la episcopul unei însemnate episcopii între cele ale României? Înseamnă foarte mult, întocmai distincției pe care a primit-o, fiind cea mai înaltă!

Felicitări părinte paroh Arba Adrian! Remarcăm atitudinea entuziastă a credincioșilor și a Consiliului parohial! Acolo, la Băbășești, atracția PS Iustin s-a dovedit mai puternică, văzându-se în predică, în cuvântul de învățătură ce ne-a dat de gândit tuturor, aflând, de fapt, ce este biserica ortodoxă, de unde venim și încotro ne ducem! Glasul trecutului nu ne dă pace, ne îmbărbătează mereu!

Teodor Curpaş

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts