More


  Prima şedinţă în noua formulă

  - Advertisement -

  pataki

  Instituția Prefectului Satu Mare anunță printr-un comunicat că azi, începând cu ora 11.00, va avea loc ședința de constituire a Consiliului Judeţean Satu Mare.

  Conform protocolului de colaborare semnat între UDMR şi PNL, președintele Consiliului Județean va fi Pataki Csaba – UDMR, în timp ce vicepreședinții vor fi Ionuț Rusu și Alexandru Panea – PNL.

  La nivelul Consiliului Județean, UDMR are 13 posturi, PSD – 9, PNL – 7 și ALDE – 4. Prin cooptarea masivă a PNL în conducerea Consiliului Județean, alianța UDMR – PNL va avea o majoritate de 20 de voturi, în timp ce opoziția PSD și ALDE va avea doar 13 voturi.

  ”Satu Mare este un județ multicultural, de aceea acest parteneriat între UDMR și PNL onorează ambele formațiuni. Respectăm astfel dorința electoratului din Satu Mare exprimată prin vot în 5 iunie, care a arătat clar că se dorește o schimbare semnificativă. Practic, este o continuare a parteneriatului pe care l-am avut în ultimii doi ani în CL și CJ Satu Mare. Cele două formațiuni au avut și în ofertele electorale multe puncte comune privind dezvoltarea județului. UDMR și PNL au susținut că este nevoie de o schimbare la nivelul administrației publice locale și că trebuie să construim împreună durabil pentru sătmăreni. Am căutat să fim permanent alături de locuitorii județului, indiferent de etnie, astfel încât sătmărenii să aibă în administrația locală un partener care îi susține”, se arată într-un comunicat de presă remis de către UDMR Satu Mare.

  Consiliul-Judetean

  Instituția Prefectului a mai anunțat orele de constituire a altor consilii locale, programate tot pentru astăzi:

  Consiliul Municipal Carei – ora 15,00
  Consiliul Local Beltiug – ora 13,00
  Consiliul Local Pir – ora 12,00
  Consiliul Local Cămin – ora 13,00
  Consiliul Local Pişcolt – ora 10,00
  Consiliul Local Sanislău – ora 15,00
  Consiliul Local Petreşti – ora 11,00
  Consiliul Local Andrid – ora 12,30

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img