România, pe primul loc la Mondialele de la Dublinwukf

Federația Română de Karate WKC a încheiat pe primul loc în clasamentul pe medalii a șasea ediție a Campionatelor Mondiale WUKF, care s-a desfășurat în perioada 17-20 iunie în Irlanda, la Dublin.

Delegația României la competiția rezervată atât seniorilor, cât și juniorilor, cadeților și copiilor, a obținut 100 de medalii, 49 de aur, 25 de argint și 26 de bronz.
FRK WKC a fost urmată în clasamentul pe medalii de Statele Unite ale Americii (Amateur Athletic Union of the USA), cu 66 de medalii (22 de aur, 20 de argint și 24 de bronz) și Italia (CKI — Confederatione Karate Do Iitalia), cu un total de 62 de medalii (15 de aur, 20 de argint și 27 de bronz).
În cadrul competiției de la Dublin a avut loc și un concurs de karate dedicat sportivilor cu dizabilități, clasamentul pe medalii fiind de această dată dominat de Țara Galilor (4 medalii — 1 de aur, 2 de argint și 1 de bronz), urmată de Israel (2 medalii — 1 de aur, una de bronz) și Anglia (1 medalie de aur). De remarcat ca din delegația României au făcut parte și sătmărenii de la CSM , Patrick Burya, Daiana Vancsa, Alin Rîșnoveanu, Dorin Panescu, Denis Burya, Paula Ulici, Igor Bălăcescu, Alexa Muller, Murvai Patrick, David Mare, Ariana Iva și Florin Curileac.
Conform purtătorului de cuvânt al WKC, Andrei Constantin, la Dublin s-a realizat cu această ocazie un parteneriat între WUKF și Federația Internațională de Karate a persoanelor cu dizabilități (IKKAIDO Federation). Acordul a fost semnat de Liviu Crișan, președintele WUKF, și Raymond Sweeney, președintele IKKAIDO Federation.
În timpul CM, patru mari maeștri japonezi, Takeshi Tamaki Sensei, Sadahiro Makino Sensei, Masahiko Tokashiki Sensei și Tstomu Daiku, au participat la o demonstrație de karate în fața sportivilor prezenți la concurs.
La Campionatele Mondiale WUKF de la Dublin au participat 2.280 de sportivi din peste 41 de țări, competiția desfășurându-se pe 12 suprafețe de luptă.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts