More  “Să nu–i uităm pe eroi”

  - Advertisement -

  eroi-carei-buna

  Direcția de cultură a municipiului Carei a organizat o serie de manifestări ieri, joi, 9 iunie 2016, cu ocazia Zilei Eroilor:

  De la ora 11.00, în Cimitirul Mesterészi, la Monumentul eroilor căzuți în Primul Război Mondial, a avut loc Lecția de istorie în aer liber cu titlul „Să nu-i uităm pe eroi” susținută de prof. Ioan Ciarnău, realizată de Biblioteca Municipală, în prezența a două clase de elevi de la Școala Gimnazială Nr.1 din Carei.

  Începând cu ora 12.30, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român a avut loc un Te Deum și depuneri de coroane în cinstea eroilor neamului. Au depus coroane Primăria Municipiului Carei, Asociația Veteranilor de Război și cadrele militare în rezervă, Subunitățile Ministerului Afacerilor Interne, Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal, Asociația Refugiaților, Asociația „Unirea 2009” Carei, Despărțământul Astra Carei, Societatea „Avram Iancu” Carei, un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 3 Carei.

  În Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi a fost expusă o colecție de 40 de fotografii care reprezintă monumente din România ridicate în memoria eroilor, realizată de Centrul de promovare a turismului cultural. Perioada de vizitare a expoziției: 9-14 iunie 2016, între orele 9-16. Luni 13 iunie: închis.

  Tot în data de 9 iunie, după ceremonia de la Monumentul Ostașului Român, au fost depuse două coroane din partea Direcției de Cultură Carei și Asociației „Unirea 2009” Carei la mormintele eroilor de la Cimitirul Mesterészi și jerbe de flori la Bustul lui Avram Iancu din Carei de către Despărțământul Astra Carei și Societatea „Avram Iancu” Carei.

  De asemenea, manifestări emoţionante dedicate eroilor neamului au avut loc şi la Negreşti Oaş şi Ardud.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts