More  Sătmăreanul Turos Lorand vrea un EURO 2016 la liber

  - Advertisement -

  turos

  Şedinţă cu scântei ieri la sediul CNA. Conform paginademedia.ro, membrii CNA au considerat că televiziunea Dolce Sport, cu o acoperire mică, ar putea încălca articolul din legea audiovizualului privind exclusivitatea asupra unor evenimente de interes major.

  Mai exact, au precizat membrii forului articolul prevede că „Evenimentele de importanţă majoră pot fi difuzate în exclusivitate numai dacă difuzarea nu privează o parte importantă a publicului din România de posibilitatea de a le urmări în direct sau în transmisie decalată în cadrul unui serviciu de programe cu acces liber”.

  Iar sătmăreanul Turos Lorand, membru în CNA, s-a arătat deranjat că Dolce sport nu e în lista „must carry”, adică liber la transmisie.

  „Pe lângă faptul că nu se respectă legea, evenimentul în totalitate trebuie difuzat de un post cu acces liber. Noi, CNA, asistăm la cea mai flagrantă încălcare a Legii Audiovizualului din ultimii 10 ani. Pe lângă faptul că stăm cu lunile cu mâinile în brațe și ne uităm la această încălcare a legii și nu facem nimic. Noi interzicem românilor să vadă măcar acele extrase de 90 de secunde pe zi. Care e interesul public? Interesul public e că acest eveniment să fie urmărit liber de toți românii. La Satu Mare, unde stau eu, oamenii se strâng în piață și se uită la meciuri. Nu e acceptabil ca eu să pot urmări evenimentul în totalitate doar dacă mă abonez la un cablist. Faptul că acest lucru s-a întâmplat, sunt sigur că erau interese comerciale în acest sens și cred că s-a făcut acest lucru cu complicitatea TVR-ului”, a spus Turos Lorand.

  La finalul şedinţei reprezentantul departamentului juridic a explicat că nu există sancțiune pentru încălcarea articolului respectiv, dar pot fi sesizate alte organisme ale statului.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts