Sătmărenii aleargă pentru umanitatemaraton1

Sătmărenii dau dovadă de solidaritate de fiecare dată când este necesar. Așa a fost și sâmbătă, când sute de sătmăreni s-au adunat pentru a participa la o acţiune dedicată unei cauze nobile. Cea de-a X-a ediție a Maratonului de Solidaritate al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare a avut loc sâmbătă, începând cu ora 9.30, în fața sediului Caritas din Piața Libertății.

Scopul maratonului a fost unul caritabil, fiecare participant plătind taxa de participare în valoare de 10 lei. După cum a mărturisit și directorul Caritas Satu Mare, Ladislau Lang, pe lângă scopul caritabil al maratonului, acesta a fost și un beneficiu pentru sănătatea participanților. Totodată, directorul Ladislau Lang a mulțumit pentru participare și solidaritate tuturor celor care au participat.

La orele dimineții, toți participanții s-au adunat în Piața Libertății, în fața sediului Caritas, după care au parcurs un lung traseu până la aquaparcul Aquastar. La finalul traseului, răsplata nu s-a lăsat așteptată. Participanții au avut parte de multe surprize, diverse programe și o tombolă cu premii semnificative.

“Distanţa după date GPS este de 4,3 km, adică o zecime din distanţa unui maraton adevărat”, a spus directorul Caritas Satu Mare, Ladislau Lang.

maraton2

Începând de la copilași în cărucioare și până la adulți de toate vârstele, sute de sătmăreni au luat parte la maratonul lung, însă foarte distractiv. Surpriza a venit din partea senatorului Pataki Csaba, președintele UDMR Satu Mare și a viceprimarului Radu Roca, aceştia au participat la maraton alături de toți cei prezenți.

Ioana Simion

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts