Satu Mare, exemplu pentru Româniaservice1

Judeţul Satu Mare este al treilea judeţ din România care deţine un service auto pentru adaptarea maşinilor persoanelor cu dizabilităţi, dar şi o şcoală de şoferi care poate fi urmată de aceştia.
Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean, consideră că acest proiect este un exemplu de bună practică şi înţelepciune.

“Chiar cred că ce se întâmplă în momentul de faţă dă dovadă de înţelegere şi de înţelepciune, prezintă un model de bune practici, cum poţi utiliza fonduri europene extrem de bine. Mă bucur foarte mult că am reuşit să realizăm acest proiect cu succes şi reuşim să ne adresăm şi acelor oameni cu care destinul nu a fost la fel de prietenos ca şi cu noi. Chiar ne gândim la toţi, suntem toţi la fel în faţa lui Dumnezeu şi trebuie să facem toţi parte din acelaşi proiect: proiectul pentru Satu Mare, pentru viitorul nostru”, a declarat Adrian Ştef.

Inaugurarea acestuia a avut loc ieri, proiectul fiind implementat prin finanţare europeană, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului, dar şi cu sprijinul Consiliului Judeţean. Proiectul este, totodată, singurul de acest gen din judeţul Satu Mare.

“Noi suntem autorizaţi ca service doar pentru adaptarea maşinii, nu şi pentru producerea de kit-uri, aceste kit-uri trebuie achiziţionate în momentul în care este dosarul pregătit, este aprobat de RAR. Aici pot să vină să îşi adapteze maşina. Avem programări, foarte mulţi au aşteptat, sunt persoane din toată regiunea, doar la Direcţie au sunat 20 de persoane de când au auzit de acest proiect. Una din barierele pentru integrarea lor în societate este deplasarea, deplasarea la locul de muncă şi în alte locuri. Pentru ei este un lucru extraordinar, când am făcut şcoala de şoferi, pornind cu toată birocraţia a existat foarte multă reticenţă, dar s-a reuşit. În momentul de faţă, prin proiect 9 persoane au permisul de conducere, 10 au făcut şcoala de şoferi dar una nu a luat. Direcţia are o maşină adaptată pentru a face şcoală de şoferi”, a spus Mariana Dragoş, directorul DGASPC.

Preşedintele ASSOC, asociația parteneră în acest proiect, Florian Sălăjeanu, a menţionat faptul că DGASPC Satu Mare este un bun exemplu pentru întreaga ţară.

“Este singura direcţie din România care are un serviciu diferit de serviciile clasice care le furnizează DGASPC, care face pentru oameni altceva decât servicii de îngrijire în instituţiile specializate sau prestaţii sociale. Cred că acesta este cel mai important lucru şi e un semnal pentru întreaga ţară că aici se întâmplă altceva. DGASPC-ul, în sfârşit, se adresează tuturor oamenilor”, a spus Florian Sălăjeanu.
Ioana Simion

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts