More

    Se zvoneşte prin ziare…

    • Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a şefei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, pentru un mandat de 9 ani în funcţia de judecător la Curtea Constituţională. Livia Stanciu îl înlocuieşte pe judecătorul CCR Augustin Zegrean, numit de Tarian Băsescu. Al doilea şi ultimul mandat al Liviei Stanciu la ICCJ expiră în luna iulie.
    • Deşi patronii de localuri susţin că nu au înregistrat pierderi odată cu intrarea în vigoare a legii antifumat, senatorii au votat modificarea legii, astfel încât fumătorii să poată fuma în incinta unor restaurante şi baruri, în spaţii special amenajate şi izolate de restul clienţilor.
    • Stema României va fi modificată, astfel că va fi pusă coroana de aur pe capul acvilei, aşa cum era stema ţării înainte de perioada comunistă. Decizia finală a aparţinut Camerei Deputaţilor care a votat acest proiect cu 262 de voturi pentru. Astfel, până la 31 decembrie 2018 autorităţile publice au obligaţia să înlocuiască stemele şi efigiile existente în prezent.
    • Românii care muncesc în străinătate au trimis în ţară prin firmele specializate 3,2 miliarde de dolari, Italia menţinându-se pe primul loc cu transferuri de 937 de milioane de dolari către România. În clasamentul ţărilor din care se trimit cei mai mulţi bani către România urmează Spania (740 de milioane de dolari) şi Germania (422 milioane de dolari).
    • Statisticile publicate de Eurostat arată că România este de departe ţara cu cea mai mare inegalitate între bogaţi şi săraci din Uniunea Europeană, în condiţiile în care cei mai prosperi 20 % din români au venituri de peste şapte ori mai mari decât cei mai săraci 20 % din locuitorii ţării.

    Voicu D.Rusu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE