Străzi pline de culoare, în Satu Mareflori

Cea de-a VIII-a ediție a ”Paradei Florilor” a avut loc ieri dimineață în municipiul Satu Mare. Pentru câteva ore, o parte din oraș s-a transformat într-o scenă de basm, plină de culoare și veselie.

Întâlnirea participanților a avut loc în fața Casei Verzi din Grădina Romei, după care au pornit la drum pe traseul Grădina Romei – Calea Traian-Bulevardul I.C. Brătianu – Piața Libertății și, într-un final, s-au oprit la Catedrala Romano – Catolică.

Atât copii de la grădinițe, cât și elevi de la școlile din oraș, dar și persoane mai în vârstă, au participat cu multă veselie la paradă. Copilași costumați în animăluțe sau flori, bicicliști, toboșari și majorete au fost cei care au defilat preț de o oră prin Sătmar. Acestora li s-au mai alăturat și simpli trecători, astfel că la finalul defilării sute de sătmăreni au fost prinși în atmosfera paradei.

Nu au lipsit mașinile alegorice decorate cu flori care mai de care mai frumoase și colorate. De asemenea, zeci de cicliști și-au decorat bicicletele cu floricele colorate, după care au luat parte la defilare.

După un lung traseu, cu toții s-au oprit în fața Catedralei Romano – Catolice, unde au avut loc mai multe manifestări pentru cei mici.

Parada a devenit o tradiție pentru municipiul Satu Mare și este organizată în fiecare an de Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare.

Ioana Simion

parada1

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts