Suspansul continuă. Mergem la baraj!oli

Atmosferă de mare meci mare sâmbătă pe Municipalul din Satu Mare. Olimpia avea nevoie de victorie pentru a se salva direct de la retrogradare iar sătmărenii au simțit momentul mai delicat și au venit în număr mare la meci… Cam 3000-3500 de oameni au așteptat ca favoriții lor să rupă norii… Să mute munții, să alerge de nebuni pe teren, să ”muște din adversar” și la final cum necum să câștige duelul cu Șoimii. Mai ales că Pâncota venea la Satu Mare cu un portar de 42 de ani și cu o echipă ce a lăsat mai mereu impresia că joacă la ”mica ciupeală”!

Iar preț de o oră Olimpia le-a dat speranțe fanilor… Munteanu, Villand, Buhăescu și Faur au presat încă din start și ocaziile au început să apară…Doar că toate mingile atacanților noștri au fost trase pe direcția lui Irimia , iar veteranul șoimilor a scos tot… Mai puțin șutul lui Buhăescu din minutul 37 din penalty…Fostul vasluian a deschis scorul de la punctul cu var după un penalty scos de Bura…

Pâncota n-a avut reacție și toată lumea era superoptimistă la pauză… Doar că în partea secundă lucrurile s-au schimbat radical… După un duel cu Ciul în careul Olimpiei, Dragalina înscrie în minutul 60 la o fază în care sătmărenii au cerut fault în atac…Centralul însă a lăsat jocul să continue și șoimii au egalat la prima lor fază mai periculoasă de atac…. Iar de aici s-a rupt filmul… Ai noștri parcă au turnat plumb în ghete și abia aleargă…Centrările noastre sunt mereu în primul fundaș iar când să mai ai vreo ocazie apare centralul care îți refuză un penalty la un presupus henț la Dubeștean… Și ar mai fi de amintit ceva…ocazia lui Buhăescu din min 78, când singur în 4m a reluat cu capul direct în brațele lui Irimia.

clasamente

Ambele echipe au terminat meciul cu un om mai puțin după ce Heil min 78 și Ion min 90 au văzut corect cartonașul roșu. SCOR FINAL …1-1 pentru Pâncota!


Bolba- „Le mulţumesc suporterilor. Îi rog să ne fie alături şi marţi la baraj!”

oli1

”Atâta putem deocamdată ” a încercat să-și scuze antrenorul Mircea Bolba jucătorii. Iar Bolba a plusat luând asupra sa vina acestui semieșec. Deși el are cea mai mică vină pentru ceea ce s-a întâmplat în acest sezon la Olimpia!

Urmează barajul cu Gloria Buzău… Turul e marți la Satu Mare de la ora 18. Returul sâmbăta viitoare la Buzău.

Olimpia: Şuta – Ciul, Onicaş, Heil, Iuhas (cpt.) ( min 57 Sălăgeanu) – R. Rus, D. Muntean, Villand, Bura( min 67 Bîgiu) – Buhăescu, Faur( min 80 Lukacs) Rezerve: Băican – Fl. Mureşan, Seb. Ianc, Takacs
Şoimii: Cr. Irimia – D. Dan( 77 Vasi), C. Suciu ( Leucuța min 56), Dubeştean, Siminic – A. Pavel (min. 46 Ion) – Fl. Gîrlcă, Issa (cpt.), Dragalina, Pirtea – A. Mihai
Rezerve: Păşcălău – M. Ion, Vasi, Farcaş, Leucuţa, Bătrîn, Ştrengar

Cât despre arbitrajul trioului Iulian Călin (Ştefăneşti); Asistenţi: Gabriel Sabin Stroe (Piteşti) şi George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel) numai de bine…mai ales în repriza a doua!

„Atât am putut astăzi. Dacă se putea mai mult, făceam. Efort mare, ne-am creat câteva ocazii de gol, le-am ratat, iar miza jocului și-a pus amprenta asupra unor jucători. La ora actuală atâta putem. Paradoxul este că din 10 meciuri am pierdut 1 și jucăm barajul. A fost un parcurs destul de bun al Olimpiei din care am pierdut un singur meci și am ajuns la baraj. Trebuie să ne asumăm răspunderea. Eu îmi asum răspunderea, nu jucătorii. Trebuie să mergem la baraj și să scăpăm de Divizia C. Nu comentez arbitrajul . Acum că nu s-a dat, asta este. ”, a spus Mircea Bolba, antrenorul Olimpiei care a ţinut să le mulţumească din suflet celor peste 3000 de sătmăreni ce au venit la stadion.

“ A fost o atmosferă cum de mult n-am mai văzut la stadionul nostrum. Îmi pare rău că i-am dezamăgit dar îi rog pe sătmăreni să mai vină o dată alături de noi şi marţi. Le promit că vom face tot ce depinde de noi să trecem cu bine de acest baraj” a transmis Mircea Bolba.


 

Irimia se retrage după meciul de la Satu Mare

La aproape 42 de ani, Cristi Irimia a fost „înger păzitor” pentru Pâncota la Satu Mare. În afara golului din penalty marcat de Buhăescu, experimentatul fotbalist  a închis poarta în fața jucătorilor Olimpiei și a avut destulă treabă. „Meciul de azi a fost unul aparte. Au fost 4000 de spectatori în tribune, cu mult entuziasm, a fost destulă presiune pe umerii noștri. Din păcate am intrat cu 0-1 la cabine, dar ne-am mobilizat la vestiare și am demonstrat cât de puternici suntem. Am smuls un punct pe un teren de unde greu pleci neînvins. Era tot ceea ce aveam nevoie după un sezon infernal, cu 36 de partide, unele dintre ele jucate tot la 3 zile distanță. Locul 8 final în Liga a 2-a, în fața unor echipe cu tradiția celor de la Reșița, U. Cluj sau Olimpia, eu zic că reprezintă o performanță deosebită pentru orașul Pâncota. Chiar dacă la un moment dat am fost în față și se spunea că vom juca în play-off, era clar că vom rămâne să ne batem pentru evitarea retrogradării. Iar astăzi am reușit”, a spus Irimia cel care a apărat în urmă cu mai bine de 10 sezoane şi la Olimpia Satu Mare.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts