Telescaunul de la Luna Șes este funcționaltelescaun-Luna-Ses

După 30 de ani de discuții, propuneri, proiecte și promisiuni electorale, stațiunea turistică montană Luna Șes este aproape de finalizare. Telescaunul este funcțional, iar recepția tehnică va avea loc azi la Luna Șes.

Despre proiectul Luna Șes se vorbește încă din anii 1986-1988. De prin 2010 se promite că în anul următor se va putea schia. Deși lucrările sunt acum avansate, este finalizată instalația de telescaun, este asfaltat drumul până la baza pârtiei, este introdus curentul electric.

„E un proiect vechi, început de foarte multă vreme. Noi din 2012 încoace am închis contractele rând pe rând”, a spus primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca. La Luna Șes se intenționează construirea unui teren de golf, a unei piste de motocros, a unui centru de echitație, a unui circuit de automobilism pe teren accidentat și un camping cu peste 120 de locuri de cazare.

Dincolo de pârtia de schi, Luna Șes se dorește a fi atractivă pentru turiști tot timpul anului, cu trasee montane și zone de picnic pentru vară.

“Și partea de schi e importantă, dar noi Luna Șes o vedem ca o stațiune care să atragă turiști în toată perioada anului. Acest lucru vrem să-l facem prin tot ceea ce o să fie acolo, pensiuni, activități montane, să atragem turiști”, a arătat primarul.

În momentul de față, pensiunile din zonă oferă aproape 100 de locuri de cazare, dar mai sunt investiții private în derulare, inclusiv într-un complex SPA.

“Este în finalizare un hotel mare, o să fie un hotel mai luxos, are SPA, bază de tratament, săli de conferințe, o locație foarte faină. Deocamdată în zonă sunt la ora actuală aproape 100 de locuri de cazare”, a mai arătat edilul.

Aurelia Fedorca este totuși optimistă și crede că stațiunea va fi deschisă oficial în acest an, mai ales că problema cea mai mare, sursa de finanțare, a fost rezolvată.

LOCALIZARE: Luna Şes este un spaţiu deschis de cca 250 ha, la o altitudine medie de 500 m, la baza pantelor nordice ale vârfului Pietroasa (1201 m) şi a Muntelui Mic (1013 m). Este o staţiune turistică aflată în construcţie, “kilometrul zero al turismului sătmărean. Proiectul are în vedere valorificarea potenţialului natural deosebit al zonei.

Cristian Stan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts