More  Terapeuţii Centrului „Fericitul Scheffler János” prezenţi la un simpozion european

  - Advertisement -

  Terapeuti-islanda

  Terapeuţii Centrului „Fericitul Scheffler János” au fost invitaţi în 6 iunie în capitala Islandei, la o conferinţă despre dezvoltarea timpurie a copiilor şi rolul intervenţiilor terapeutice senzorio motorii (modelul BHRG) în acesta. Coordonatorul de specialitate şi terapeutul TSMT Fazekas Brigitta şi colega ei Menzák Szabina au fost rugaţi să prezinte experienţele Centrului în legătură cu aplicarea metodelor senzorio motorii – modelul a fost creat de Fundaţia BHRG din Budapesta şi folosit pentru prima dată în afara Ungariei în Satu Mare, în urmă cu 4 ani, apoi în Slovacia, în Bratislava, iar acum se fac demersuri să fie aplicată şi în Islanda, specialiştii din Reykjavík sunt interesaţi de aceste metode.

  În organizarea Hreyfiland, la “University of Island” din capitală au participat la conferinţă educatoare, kinetoterapeuţi şi specialişti ai diferitelor domenii. La început li s-a prezentat situaţia actuală din Islanda, metodele aplicate în prezent în dezvoltarea timpurie a copiilor, şi a grupurilor de risc – de exemplu ajutorarea copiilor născuţi prematur. După acesta, specialiştii veniţi din Ungaria, de la Fundaţia BHRG au vorbit publicului despre modelul lor, setul de evaluări, care pot fi de folos în dezvoltarea şi reabilitarea copiilor – evaluarea Longikid© pentru copii cu vârsta între 3 luni şi 5 ani, respectiv evaluarea stării sistemului nervos pentru copii mai mari de 5 ani – şi cele trei forme de terapii – TSMT I, TSMT II şi gimnastica de reabilitare prin hidroterapie (HRG). Fazekas Brigitta és Menzák Szabina au intervenit după acest moment, prezentând rezultatele din Satu Mare. Specialiştii din Islanda au arătat un interes deosebit pentru modelul BHRG şi experienţele terapeuţilor din Centrul Fericitul Scheffler János, respectiv celor din Bratislava. Ei privesc conferinţa ca un prim pas în aplicarea dezvoltărilor senzorio motorii în Islanda.

  Un rezultat la fel de important a conferinţei este afirmarea dorinţei de creare a unei linii de comunicare între Budapesta, Satu Mare, Bratislava şi Reykjavík – specialiştii vor face vizite regulate în centrele implicate şi îşi vor împărtăşi experienţele, dar pregătesc şi proiecte comune.

  Modelul BHRG e din ce în ce mai cunoscut la nivel mondial, specialiştii sunt invitaţi la simpozioane să vorbească specialiştilor despre acesta.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts