UDMR a câștigat pe linie la Careiudmr-carei

Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) Carei a definitivat rezultatele scrutinului de duminică la nivelul municipiului Carei. Astfel, primarul Eugen Kovacs (UDMR) a obţinut 5.733 de voturi (67,77%), în timp ce principalul său contracandidat, Ilie Ciută (PNL), a obţinut doar 1.147 de voturi (13,56%).  Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) Carei a stabilit şi componenţa viitorului Consiliu Local: UDMR – 12 consilieri, PSD – 3 consilieri, PNL – 2 consilieri şi ALDE – 2 consilieri.

Printr-un mesaj postat pe Facebook, Kovacs Eugen le mulțumește careienilor.  ”În primul rând, vreau să le mulţumesc careienilor care s-au prezentat duminică la urne şi în mod special celor care mi-au acordat încrederea lor pentru un nou mandat de primar. Le promit tuturor locuitorilor municipiului Carei că voi face tot ceea ce îmi stă în puteri pentru a continua drumul început împreună.

Din păcate, numărul careienilor care au votat duminică a fost mai mic cu circa 2.000 decât cel din 2012. Consider că a fost vorba de un boicot al acestora faţă de aşa-zişii politicieni care au incitat la ură interetnică şi care au promovat o politică şovină. M-a bucurat faptul că românii din Carei au dat dovadă că nu mai pot fi manipulaţi din acest punct de vedere. Acum, după ce campania şi alegerile au trecut, consider că lucrurile trebuie să reintre în făgaşul lor normal. Trebuie să muncim în continuare pentru Careiul paşnic, pentru Careiul care se dezvoltă”, a declarat Kovacs Eugen.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts