Ziua Eroilor, marcată solemn la Satu MareIMG_3893

În organizarea Instituţiei Prefectului, a Consiliului Judeţean, a Primăriei municipiului Satu Mare şi a Garnizoanei Satu Mare, ieri au avut loc o serie de manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Eroilor. Cu această ocazie au fost depuse coroane de flori la monumentul din Cimitirul Eroilor, precum şi la Monumentul Ostaşului Român din municipiul Satu Mare.

Parastas în Cimitirul Eroilor
Manifestările dedicate Zilei Eroilor au debutat, în jurul orei 09.30, la Cimitirul Eroilor din municipiul Satu Mare. Acolo, un sobor de preoţi a ridicat un parastas de pomenire în memoria eroilor şi au fost depuse coroane de flori la monumentul din incintă din partea autorităţilor judeţene şi locale, a unităţilor din cadrul Ministerului de Interne şi Ministerului Apărării, din partea partidelor politice, precum şi din partea altor asociaţii.

Eroii, omagiaţi la Monumentul Ostaşului Român
Sărbătoarea dedicată eroilor patriei a continuat, o oră mai târziu, la Monumentul Ostaşului Român din municipiul Satu Mare. La această manifestare au fost prezenţi prefectul Radu Bud, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, reprezentanţii instituţiilor subordonate Ministerului de Interne şi Ministerului Apărării Naţionale, cadre militare în rezervă şi retragere, veterani de război, reprezentanţi ai partidelor politice, elevi sau simpli cetăţeni. După ce prefectul Bud a trecut în revistă Garda de Onoare, un sobor de preoţi a oficiat un Te-Deum şi a ridicat un parastas în memoria eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei. A urmat apoi alocuţiunea muzeografului Paula Virag, în cadrul căreia a fost evidenţiată importanţa sărbătorii Zilei Eroilor, a celor care şi-au dat viaţa pentru ca azi România să fie o ţară independentă iar românii să fie liberi.

IMG_3856

Peste 20 de coroane depuse
S-a trecut apoi la depunerea a zeci de coroane de flori la Monumentul Ostaşului Român. Astfel, au fost depuse coroane din partea Prefecturii, a Consiliului Judeţean, a Primăriei Satu Mare, a unităţilor subordonate Ministerului Apărării Naţionale, a Ministerului de Interne, din partea SRI, a asociaţiilor cadrelor militare în retragere şi în rezervă, a veteranilor de război, a Inspectoratului Şcolar Judeţean, precum şi a instituţiilor subordonate Ministerului Muncii şi Familiei, a Ministerului Agriculturii şi a Ministerului Mediului şi a Direcţiei de Sănătate Publică. Totodată, au mai fost depuse coroane de flori din partea PSD, UDMR, PNL, ALDE şi PMP, a Societății Cultural-Patriotice “Avram Iancu”, a Ligii Luptătorilor din Decembrie ‘89, a Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor şi a Ligii Pensionarilor “Unirea”. De asemenea, elevii Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” au depus o jerbă de flori. Festivitatea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts