More


  218 site-uri de comerț online, verificate

  - Advertisement -

  Polițiștii specialiști în investigarea criminalității economice din țară au derulat, în primele șase luni ale anului, în cadrul planului de acțiune “In Ours Sites 2016”, 524 de acțiuni, care au vizat activitatea a 218 site-uri și a 419 persoane care desfășurau tranzacții online.

  Potrivit unui comunicat IGPR remis duminică AGERPRES, în urma verificărilor efectuate, față de 271 de persoane se fac cercetări pentru săvârșirea a 1.212 de infracțiuni la regimul proprietății intelectuale.

  În cauzele penale în care s-au efectuat cercetări, din valoarea prejudiciilor cauzate s-au recuperat, în numerar sau din conturi bancare, aproximativ 2.640.000 de lei.

  În cadrul planului de acțiune “In Ours Sites 2016”, demarat la nivel național, peste 200 de site-uri și 400 de persoane au fost verificate de polițiștii de investigare a criminalității economice.

  Potrivit sursei citate, activitățile desfășurate de polițiști s-au concretizat cu soluționarea a 616 dosare penale.

  Poliția Română continuă activitățile de prevenire și combaterea fraudelor financiare pentru a determina schimbarea comportamentului fiscal al contribuabililor astfel încât să crească încasările fiscale la bugetul de stat, se arată în documentul citat.

  Polițiștii le recomandă cetățenilor care aleg să cumpere produse din mediul online să verifice dacă site-ul este de încredere (dacă oferă date de identificare complete — contact, adresă, cod de înregistrare fiscală etc., opinii ale altor cumpărători, condiții de livrare și de garanție).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img