More


  Absolvenţii sătmăreni pot beneficia de asistenţă şi ajutor pentru şomaj

  - Advertisement -

  ajofm-Simona-Dersidan

  Pentru a beneficia de sprijin financiar sau consultanță, absolvenţii trebuie să se înregistreze în termen de 60 de zile de la absolvire, la AJOFM Satu Mare, în vederea medierii pentru încadrare în muncă. “Absolvenţii promoţiei 2016, care au absolvit diverse forme de învăţământ, pot să se adreseze Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare pentru a fi luaţi în evidenţă, în termen de 60 de zile de la data absolvirii unei forme de învăţământ. În acest interval, agenţia le oferă servicii de informare, consiliere sau mediere. De asemenea, pot fi îndrumaţi spre un curs de formare profesională sau pot fi îndrumaţi spre un loc de muncă”, a declarat Simona Derşidan, directorul AJOFM.

  Dacă nu îşi găsesc un loc de muncă în decursul celor două luni de la absolvire, tinerii au dreptul la o indemnizaţie de şomaj.

  „După cele 60 de zile de luare în evidenţă, aceştia pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj, care se face doar la cererea solicitantului. După cererea solicitantului, acesta va beneficia de o sumă de 250 lei, jumătate din valoarea indicatorului social de referinţă, aşa cum prevede Legea 76, pe o perioadă de 6 luni de zile”, a mai spus Simona Derşidan, directorul AJOFM.

  Pentru a fi luaţi în evidenţă, tinerii trebuie să ţină cont de o documentaţie exactă în ceea ce priveşte accesul la asistenţă sau la ajutorul de şomaj.

  „Pentru a fi luaţi în evidenţă trebuie să prezinte un certificat de absolvire sau diploma de absolvire a studiilor pentru fiecare nivel de pregătire, o adeverinţă medicală care atestă starea de sănătate, cartea de identitate şi certificatul de naştere”, a declarat Simona Derşidan, directorul AJOFM.

  După cum i-a obişnuit pe sătmăreni, AJOFM vine întotdeauna, după posibilităţi, în sprijinul sătmărenilor.

  „Aşteptăm toţi absolvenţii să se prezinte la agenţie deoarece se oferă un sprijin real şi sunt îndrumaţi, în funcţie de ceea ce îşi doresc şi ei”, a declarat Simona Derşidan, directorul AJOFM Satu Mare.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img