More


  Aglomerație în Vama Petea

  - Advertisement -

  petea01

  Aglomerație foarte mare în punctele de trecere ale frontierei de la Petea și Urziceni. Cu toate că s-au deschis patru benzi la Punctul de trecere a frontierei de la Petea, tot au fost cozi de peste un kilometru. De asemenea, cei care au dorit să intre în țară au avut nevoie de peste o oră pentru a tranzita punctul. Motiv pentru care zeci de șoferi au recurs la claxoane şi înjurături.

  Paza bună…degeaba
  Deşi poliţiştii de frontieră s-au pregătit din timp pentru a evita aglomeraţiile în vămi, se pare că numărul de mașini este, totuși, prea mare pentru capacitatea punctelor de trecere ale frontierei. Totuşi, poliţiştii de frontieră se aşteaptă la creșterea numărului de mașini, în condițiile în care cei mai mulți români se vor întoarce la sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august.

  Trafic în creștere
  Așa cum s-a întâmplat și în acest an, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, atunci când numărul românilor care s-au întors în ţară a crescut cu 50% faţă de anul trecut. „În perioada Sărbătorilor Pascale, traficul prin punctele de trecere ale frontierei s-a menţinut la valori ridicate, fiind înregistrată o creştere cu 50% faţă de perioada similară a anului trecut. Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera de vest, însă, în urma gestionării situaţiei prin dispunerea unor măsuri imediate de fluidizare, media timpilor de așteptare la frontieră s-a încadrat în valorile normale pentru această perioadă”, susţine conducerea Poliţiei de Frontieră.

  Gură de oxigen, aport de bani
  Stranierii sunt aşteptaţi cu sufletul la gură de către familii şi nu numai. Banii lor vor da un uşor avânt economiei locale. La fel se întâmplă şi în judeţul Satu Mare. Casele de schimb valutar abia aşteaptă să ruleze sumele în euro schimbate în lei de stranieri. Firmele care vând materiale de construcţii se aşteaptă la comenzi importante din partea stranierilor sătmăreni care au început să-şi construiască locuinţe din banii câştigaţi cu greu în străinătate. Banii lor vor da un uşor avânt atât comerţului cât şi alimentaţiei publice din judeţul Satu Mare.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare