More


  Ansamblul „Florile Tărnii” premiat în Polonia

  - Advertisement -

  festival-polonia-(1)

  La Țicenița (Trzcinica ) în Polonia, regiunea Podkarpacie, într-un cadru rustic s-a desfășurat duminică cea de-a XIII-a ediție a ”Festivalului Internațional de Folclor din Carpați”.

  La acest eveniment au participat, datorită Centrului Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, Ansamblul Folcloric „Florile Tărnii” din Tarna Mare, aceștia obținând Premiul Special al juriului și Premiul de Autenticitate.
  Delegația a fost condusă de George Negrea – consultant artistic al Centrului de Creație Satu Mare.

  ”Ideea acestui eveniment este aceea de a păstra tradițiile populare, cum ar fi cele de artizanat, arta populară, bucătăria regională, costume și muzică specifică zonei carpatice, ne bucurăm foarte mult că și anul acesta avem participanți din România. Ansamburile românești sunt foarte apreciate la noi în Polonia. Anul trecut ”Ceatăra” din Carei a obținut premul cel mare la acest eveniment. ” a declarat directorul Casei de Cultură al orașului Jasło, Janna Duc.

  Primarul Orașului Jasło, Stanislaw Pankiewic a fost impresionat de prestația ansamblului sătmărean și a spus că ține neapărat să participe în județul Satu Mare la festivaluri cu ansamblul folcloric al orașului pe care îl conduce.

  Evenimentul a fost organizat de către Primăria Orașului Jasło, Casa de Cultură a orașului Jasło și a comunei Țicenița și Asociația ”Țicenița Împreună”.

  Deasemenea la festival au mai participat ansambluri din Republica Cehă, Slovacia, Lituania și Ucraina.

  festival-polonia  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img