More


  Asfaltarea municipiului Satu Mare, blocată total

  - Advertisement -

  drumuri

  Lupta dintre firmele Tehnic Asist din Botoşani şi Diferit din Cluj pentru contractul de 32 de milioane de euro – privind reabilitarea şi întreţinerea drumurilor din municipiul Satu Mare – este fără sfârşit. Cele două firme au contestat aproape tot ce se poate contesta, astfel încât licitaţia privind încredinţarea lucrărilor de întreţinere a drumurilor este blocată total.

  Primarul Kereskenyi recunoaşte situaţia
  Fenomenul este recunoscut de către primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor. „Din păcate, după cum ştiţi, această procedură care s-a făcut de mai mult de un an şi s-a finalizat cu un raport privind excluderea tuturor candidaţilor a fost contestată în instanţă şi în continuare suntem în imposibilitatea de a încheia un contract cu un operator în acest sens. Cele două firme care au rămas în cursă până la a fi descalificate au fost Tehnic Asist Botoşani şi Diferit SRL Cluj”, a spus Kereskenyi.

  Contestaţii peste contestaţii
  Edilul şef sătmărean a precizat că cele două firme continuă munca de contestare reciprocă, adâncind problema. Concret, nimeni nu poate estima când se va termina această luptă. „În data de 14 iulie va fi un termen de judecată, dar paralel, din păcate, Tehnic Asist a mai depus nişte contestaţii chiar în cursul zilei de ieri la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor în legătură cu această licitaţie. Deci, în momentul de faţă nu putem estima când vom avea un contract pentru întreţinerea drumurilor”, a mai declarat Kereskenyi.

  Fără ieşire
  Primarul municipiului Satu Mare este sigur că nu se poate rezolva prea curând această problemă. „Când o să avem o sentinţă definitivă o să ne putem apuca de o nouă licitaţie. Nu ştiu dacă acordul cadru este cea mai bună soluţie. Pentru că aşa am observat că suma mare, care este aferentă acordului cadru, a stârnit foarte mari interese. Într-adevăr este vorba despre 32 de milioane de euro şi nu întâmplător nu se lasă nicio firmă şi eu consider că ei vor contesta până la infinit. Din păcate, şi legislaţia în vigoare este foarte permisivă cu acele societăţi care contestă rezultatul procedurilor de achiziţie publică”, a conchis Kereskenyi.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img