More

    Astra e Supercampioana României la fotbal-polo

    kovacs

    Astra Giurgiu a câștigat Supercupa României la fotbal, sâmbătă seara, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, după ce a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 1-0 (0-0), într-un meci disputat în mare parte pe o ploaie torențială.

    Careianul Kovacs Istvan a arbitrat partida de la Cluj Napoca. E a doua oară când Kovacs arbitrează Supercupa României după acel Dinamo-Rapid din 2007.

    William De Amorim a marcat singurul gol al partidei (86) și i-a adus campioanei Astra a doua Supercupă, după cea din 2014.

    CFR Cluj, deținătoarea Cupei României, are și ea două Supercupe (2009, 2010), jucând de două ori cu trofeul pe masă (2012, 2016).

    Meciul s-a desfășurat pe o ploaie torențială în multe momente în repriza secundă, în urma căreia terenul a băltit, fapt care a afectat calitatea jocului.

    Soarta meciului a fost decisă cu ajutorul apei din gazon, în minutul 86, când Larie a trimis o minge spre portarul Marc, balonul s-a oprit din cauza apei, iar Marc a fost nevoit să intervină prin alunecare, balonul a ajuns la William De Amorim, care l-a trimis în poarta goală din afara careului.

    CFR a fost aproape de egalare în prelungiri (90+3), dar Nouvier și Mureșan nu au reușit să profite de eroarea lui Gavrilaș.

    Astra a fost condusă la acest meci de pe banca tehnică de secundul Cristian Petre, deoarece principalul Marius Șumudică este suspendat (pentru eliminarea din meciul cu ASA Târgu Mureș, din finalul sezonului trecut).

    La meci au asistat noul selecționer al naționalei României, germanul Christoph Daum, secundul său Rudi Verkempinck, precum și fostul internațional român Dorinel Munteanu, susceptibil de a fi și el secund al naționalei.

    Medaliile au fost înmânate, în ploaie, de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. Un trofeu special a primit De Amorim, brazilian naturalizat, desemnat cel mai bun jucător al meciului. Christoph Daum a oferit Supercupa României învingătorilor.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE