More


  Autorul jafului din Bistriţa a împuşcat un taximetrist în Satu Mare

  =

  Atacatorul din Bistriţa, cel care a jefuit cu o armă o sucursală Raiffeisen, a tras mai apoi şi într-un poliţist, a mai fost condamnat după ce a atacat, tot cu arma, şi un taximetrist din Satu Mare. Dorin Grigore Sima, zis „Vampiru”, în vârstă de 35 de ani a mai împușcat în ceafă un taximetrist din Satu Mare. Incidentul a avut loc, în zona Bistriței, în 2003.

  Autorul jafului de la bancă din Bistrița are antecedente penale, el fiind cercetat atât în România cât și în Italia. În 2012, el a fost eliberat condiționat din închisoare, unde a stat pentru tâlhărie. Acesta a fost apoi arestat în Italia, tot pentru tâlhărie, fiind recent eliberat din pușcărie, pentru bună purtare. În 2003, Dorin Sima și un alt tânăr au împușcat în ceafă un taximetrist din Satu Mare, în zona Bistriței, cu un pistol cu aer comprimat.

  Din ancheta efectuată la vremea respectivă reiese că cei doi l-au bătut pe taximetrist, l-au legat de mâini și de picioare și l-au jefuit. „Vampiru” a comis fapta din 2003 la puțin timp după ce ieșise din pușcărie, fiind condamnat atunci la șase ani pentru furturi și tâlhării. Dorin Sima a fost prins atunci într-o sală de clasă a unei școli, unde se ascunsese după un dulap. La vremea respectivă acesta a declarat că l-a aruncat pe taximetrist în râu deoarece credea că este mort după ce l-a împușcat.

  După ce a jefuit banca din Bistrița, „Vampiru” s-a ascuns în casa iubitei lui și în momentul în care a fost încercuit a tras, probabil cu pistolul cu care a amenințat la bancă, și a încercat să fugă. El l-a rănit pe comisarul Paul Andreica și a fost, la rândul său, doborât de polițiști, care au ripostat. Sima, la rândul său, a fost împușcat în coapsă.

  Atât „Vampiru”, cât și comisarul Paul Andreica, șeful Serviciului Investigații Criminale, au fost duși la spital. Ulterior, comisarul care a fost împușcat în brațul stâng și are fractură de humerus stâng, a fost transportat cu elicopterul SMURD la Târgu Mureș.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img