More  Bărbat salvat de la moarte de ambulanțieri

  - Advertisement -

  13700124_1092394290827170_8225080655575439135_n

  Angajații Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Satu Mare au salvat de la moarte un bărbat aflat în stop cardio-respirator, după ce a fost electrocutat. Bărbatul a fost efectiv reînviat de către ambulanțieri, după ce au efectuat manevre de resuscitare timp de 30 de minute.

  Eforturi incredibile
  Specialiștii Serviciului Județean de Ambulanță Satu Mare au reușit să readucă efectiv la viață un bărbat din Negrești-Oaș. Și asta după o jumătate de oră de eforturi susținute!

  ”Joi, la ora 17:08, Ambulanța Negrești-Oaș este alocată, prin dispeceratul 112, la un bărbat de aproximativ 61 ani din Negrești, care s-a electrocutat. În circa 7 minute de la apelul telefonic un echipaj cu asistent și ambulanțier au preluat pacientul, care era în stop cardio-respirator. Echipajul a întreprins manevre de susținere a respirației, administrează patru șocuri electrice și după 30 de minnute de compresii toracice externe și administrarea medicației specifice, pacientul răspunde pozitiv, devenind transportabil. La ora 17:45 pacientul este predat la CPU Negrești-Oaș. Ulterior, pacientul a fost transferat la Spitalul de Urgență Satu Mare cu un echipaj SMURD-T.I.M”, se arată în comunicatul de presă remis de Serviciului Județean de Ambulanță Satu Mare.

  ”Răsplata” rudelor
  Alarmant este faptul că ambulanțierii au fost la un pas de a fi linșați de către rudele victimei, care cereau insistent transportarea victimei la spital, fără să știe că protocolul intervenției impune resuscitarea imediată. Fapt care a dus, de altfel, și la salvarea bărbatului!

  ”În pofida faptului că la locul solicitării echipajul a găsit un anturaj ostil și revendicativ, care dorea transportul rapid la spital, colegii noștri nu s-au lăsat intimidați și au urmat întocmai protocoalele, intervenind prompt la locul accidentului, lucru care a determinat un rezultat pozitiv pentru pacient”, se mai arată în sursa citată.
  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare