More


  Careiul, asaltat de domnițe și cavaleri

  - Advertisement -

  cavaleri

  Festivalul Medieval de la Carei s-a desfășurat în acest weekend, atrăgând turiști din țările și județele limitrofe. Parada participanților în jurul parcului dendrologic a fost cea care a deschis, în stil măreț, festivalul. Parada a fost urmată de deschiderea oficială care s-a desfășurat în prezența reprezentanților cavaleri maltezi, teutoni și templieri. Așadar, specificul salut al ordinului cavaleresc a dat startul festivalului, conducându-i pe cei prezenți spre o lume demult apusă, readusă la viață pentru două zile, la Carei.

  Pe lângă celelalte activități specifice festivalului, diversele ateliere de lucru au fost o mare atracție, în special pentru cei mici. Copiii au avut ocazia să sculpteze în lemn, să picteze, să meargă pe picioroange sau să afle detalii despre frumusețea florilor, respectiv a lavandei.

  Tinere și grațioase, domnițele îmbrăcate în ținute medievale au creat un festin, unde au dansat și s-au dezlănțuit în întreaga lor splendoare. Acestea au fost un deliciu vizual pentru toți cei prezenți, atrăgând atenția prin părul lung lăsat să curgă pe spate, prin mișcările grațioase, dar și prin rochițele medievale.
  Alte atracții pentru turiști au fost demonstrațiile de luptă care i-au umplut de entuziasm atât pe cei mici, cât și pe cei mari, neputând să își ia privirile de la mișcările și îndemânarea luptătorilor. Meșterii sticlari, fierari sau pielari au atras prin virtuozitate și pasiune față de meșteșugul lor.

  Spectacolul cu foc, care a debutat sâmbătă seara, a creat un moment magic printre cei prezenți. Mișcări și forme extraordinare au format un adevărat spectacol extraordinar, de care cei prezenți au rămas extrem de plăcut impresionați.

  Nu au lipsit recitalurile de sonete, teatrul, muzica de calitate și deschiderea față de învățarea a noi lucruri despre stilul și lumea medievală.

  Duminică, odată cu lăsarea serii, formația ”Carmina Renascentia”, în închiderea festivalului, i-a dus pe cei prezenți pe un tărâm al magiei și al frumuseții antice.

  Organizatorul evenimentului a fost Centrul de Promovare a Turismului Cultural ”Grof Karoly”, sprijinit fiind de Primăria și Consiliul Local al municipiului Carei. Partenerii evenimentului sunt Centrul Cultural al Municipiului Carei, Biblioteca Municipală și Muzeul Municipal Carei.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img