More


  Cei 48 de tineri care au intrat în Poliție, băgați în ședință

  =

  tineri-politie

  La sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare a avut loc ieri prima întâlnire cu cei 48 de candidați declarați ”admis” la concursurile organizate la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române pentru încadrarea din sursă externă a agenţilor de poliţie. Întâlnirea a avut loc în cadrul programului de formare inițiat în perioada 01.07. – 08.07.2016, având ca scop general familiarizarea agenților de ordine publică – mediu rural cu noțiunile și conceptele fundamentale specifice activității polițienești.

  Programul de formare a debutat cu mesajul de întâmpinare al comisarului șef de poliție Vlad Florentin – desemnat șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, cuprinzând și repere fundamentale ale Codului de Etică și Deontologie al Polițistului, precum și aspecte ce țin de domeniul prevenirii corupției.
  De asemenea, preşedintele Corpului Național al Polițiștilor Satu Mare a prezentat principiile de funcționare și obiectivele organizației profesionale.

  Polițiștii din cadrul Serviciului Resurse Umane au realizat un scurt instructaj al candidaților pe linia aspectelor organizatorice specifice profilului de activitate resurse umane (completarea declarațiilor de avere și interese, problematica instituirii tutelei profesionale, completarea actelor necesare dosarului personal etc.) cu accent pe legislația specifică domeniului securității și sănătății în muncă, demers finalizat cu o evaluare preliminară a cunoștințelor din domeniul menționat.

  Ofițerii Structurii de Securitate au abordat teme specifice domeniului de activitate, axate pe protecția informațiilor clasificate și noțiuni C.S.T.I.C., urmând să se întreprindă demersurile necesare de autorizare a candidaților.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img