More


  Cel mai important producător de carne din România este Unicarm

  - Advertisement -

  Vasile LucutAnul trecut, cei mai importanţi producători de carne au obţinut în total afaceri în valoare de 300 de milioane de euro (1,3 miliarde de lei), potrivit datelor transmise de Registrul Comerţului, scrie capital.ro.

  Cel mai important producător de carne din România este Unicarm. În spatele acestui brand stă omul de afaceri Vasile Lucuţ, care potrivit ediţiei din 2015 a Top 300 Cei mai bogaţi oameni din România, deţinea o avere de 80-82 de milioane de euro. El a construit un business puternic în retail şi producţie, ajungând anul trecut la un rulaj de 645 de milioane de lei şi la un număr de circa 2.800 de angajaţi. Antreprenorul din Satu Mare a obţinut, anul trecut, un profit brut de aproape 34 de milioane de lei, în creştere faţă de 2014, an în care profitul se cifra la 29 de milioane de lei. Sub brandul Unicarm funcţionează o reţea de aproximativ 100 de magazine.

  O altă companie notabilă din industrie este Caroli Foods Group. Firma a ajuns la o cifră de afaceri de 400 de milioane de lei, în creştere cu 14% faţă de 2014. În timp ce profitul a fost de 18,4 milioane de lei în 2015, mai mic faţă de 2014 – 21 de milioane de lei. Grupul Caroli include firmele Caroli Foods Group SRL, Caroli Brands SRL, Caroli Management SRL and Tabco – Campofrio SA. Acţionarul majoritar în cadrul grupului este compania Kenes BV.

  În topul celor mai mari producători de carne se află compania Recunoştinta Prodcom Impex, din Filipeştii de Pădure. Firma este deţinută de omul de afaceri Radu Timiş. Anul trecut, compania a înregistrat afaceri în valoare de 309 milioane de lei, mai mult decât în 2014, an în care afacerile se cifrau la 276 milioane de lei. Profitul obţinut s-a cifrat la aproape 6 milioane de lei. Radu Timiş este fondatorul şi preşedintele grupului Cris-Tim, grup de firme care are activităţi în producţia de mezeluri şi preparate din carne.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img