Cetatea din Ardud sub asediul… turiștilor!

ardud8

Ediția a V-a a festivalului MedievArtFest s-a desfășurat în acest weekend în orașul Ardud. Titlul festivalului din acest an a fost ”400 de ani în lumina lui William Shakespeare” și, cum era de așteptat, tema sub care a decurs programul a fost opera marelui Will.

ardud1

Domnițele și cavalerii au fost gazdele turiștilor veniți de pretutindeni. Amintind prin gesturi și vorbe de frumoasele vremuri de demult, aceștia i-au impresionat pe toți cei veniți să ia parte la câteva zile de artă și istorie. După cum era de așteptat, peste 2.000 de persoane au fost prezente în acest weekend la Ardud. Festivalul medieval este unic în județul Satu Mare, iar ardudenii împreună cu primarul se mândresc cu această frumoasă realizare, an de an.

ardud5
Războinici, turniruri cavalerești, demonstrații și muzică medievală, sunt câteva din lucrurile pe care turiștii au putut să le vadă în județul Satu Mare, în acest weekend. Veniți de peste hotare, mai mulți turiști au mărturisit că sunt puține festivalurile atât de reușite și frumoase ca și cel din Ardud.

ardud4

Toți iubitorii de artă și istorie au avut parte de câteva zile pline de măreție. Întreg spectacolul, desfășurat sub îndrumarea regizorului artistic Liviu Pancu, a adunat numai cuvinte de laudă și apreciere din partea tuturor celor prezenți. Emoția și istoria vie s-au simțit pretutindeni, în acest week-end, în orașul Ardud. Atât pe Platoul de la beciuri, cât și la poalele cetății, evenimentele desfășurate au transmis emoții puternice către cei prezenți, majoritatea spunând că se vor întoarce cu același drag la următoarele ediții.

ardud

Cetatea, asediată de …turiști
Mii de spectatori, fie din Ardud sau de pe întreg cuprinsul județului Satu Mare, au fost sâmbătă seara martorii asediului Cetății Ardud de către războinici, cavaleri și domnițe. Ziua a doua a MedievArtFest a fost plină de evenimente. De la turniruri cavalerești, la spectacole de muzică medievală, demonstrații.

ardud3

La aceste manifestări a participat un număr impresionant de spectatori, fie că vorbim de evenimentele desfășurate la Platoul de la beciuri, fie de cele de la poalele Cetății. Sătmărenii au rămas impresionați de virtuozitatea celor care au evoluat în spectacole și i-au răsplătit cu aplauze și ovații.

O parte dintre cei prezenți au vizitat și Cetatea Ardud unde au putut afla o serie de informații cu privire la istoria acesteia.

Evoluția desfășurărilor artistice nu a impresionat numai turiștii. Sătmărenii au fost, de asemenea, extrem de încântați de acest festival care, din fericire, are loc în minunatul nostru județ. Aceștia au spus că își doresc cât mai multe evenimente de acest gen în Satu Mare. Totodată, primarul Ovidiu Duma a mărturisit că festivalul din acest an a fost un real succes, toți cei prezenți declarându-se bucuroși de ceea ce au văzut în județul Satu Mare.

Cei care și-au dorit să afle mai multe informații despre Ardud și faimoasa Cetate, au avut ocazia să primească cele mai detaliate informații legate de povestea acestora.

Paradă impresionantă a cavalerilor
O frumoasă paradă medievală, la care au participat toți războinicii, cavalerii și domnițele prezente la festival, a avut loc ieri în cea de a treia zi a Festivalului MedievArtFest de la Ardud, ajuns la a V-a ediție.

Parada a început de la Biserica Romano-Catolică din Ardud și s-a terminat la Cetate. Sute de cavaleri și domnițe, îmbrăcați în frumoase straie medievale, au mărșăluit pe străzile Ardudului. Printre aceștia s-a aflat și primarul Ovidiu Duma, dar și organizatorul principal al Festivalului, Marele Lup Liviu Pascu.

Festivalul s-a încheiat aseara cu o impresionanta retragere a cavalerilor!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Mircea Govor: “Avem un guvern de nota 1!”

Invitat miercuri seara în emisiunea Actualitatea sătmăreană de la Nord Vest TV, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, Mircea Govor, s-a declarat total nemulțumit de...

PNL nu a înţeles nici acum că este nevoie de un parteneriat real între cetăţean şi autorităţi, nu de bici

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că PNL nu a înţeles nici acum că “restricţiile şi îngrădirile la nesfârşit” nu reprezintă...

IOANA BRAN: “Am votat „pentru” considerând că sănătatea românilor este mai importantă decât orice dispută politică”

Cu 372 de voturi „pentru”, am adoptat în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului Hotărârea privind încuviințarea Stării de Alertă pe întreg teritoriul...

Cu sau fără mănuși???

Dilemă mare în ultima vreme printre români. Sunt sau nu utile măștile? E legal să ni se ia temperatura la intrarea în supermarket? Ori,...

Parcul din zona Spitalului Județean Satu Mare a intrat în reabilitare

Parcul de lângă Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare a intrat în reabilitare. Anunțul a fost făcut ieri de către primarul Kereskenyi Gabor....