More


  Continuă incertitudinile în eşalonul doi

  - Advertisement -

  uta-batrana-doamna-dunarea-calarasi-7

  Incertitudinile continuă la nivel de liga a 2-a. Chiar dacă au mai rămas mai puțin de două săptămâni până la startul competiției oficial nu se știe câte echipe pot începe competiția. Căci una e să te înscrii și alta e să ai bani să și participe.

  Iar la capitolul înscrieri, conform liga 2.ro avem 21 de echipe cu drept de participare și încă trei retrogradate care ar vrea în eșalonul doi. Problema e că s-au înscris și echipe ce nu au nicio șansă să continue activitatea. În plus ieri a fost oficializat şi falimentul echipei Rapid Bucureşti. Iar în aceste condiţii ACS Poli Timişoara ar putea reveni în Liga 1. Dar cu o depunctare de 14 puncte.

  „21 de echipe, plus alte trei cereri de la echipele retrogradate, au fost înregistrate după expirarea termenului limită la care se putea înscrie în Liga 2. Vineri va fi validată înscrierea şi va fi validată echipa care va ocupa locul vacant dintre cele trei care au cerut acest lucru. Fiind un singur loc vacant, dacă nu apar cereri de retragere, va fi validată o singură echipă. Luni, la ora 12:00, are loc tragerea la sorţi. Tot atunci are loc şi o şedinţă tematică cu privire la echipele dinspre care vin semne, chiar dacă s-au înscris, că n-ar participa în competiţie, după care se face tragerea la sorţi. Se repetă istoria. Ar fi al treilea an consecutiv când li se tot explică echipelor că ar fi mai bine să facă pasul în spate şi să coboare o categorie, decât să se înscrie, să nu participe şi să coboare până în ultima categorie competiţională. Dacă îşi menţin poziţia, atunci se trece la tragerea la sorţi”, a spus, pentru Liga2.ro, Auraş Braşoveanu, unul dintre cei doi reprezentanţi ai cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF.

  După expirarea termenului limită, 15 iulie, în care cluburile au putut să se înscrie în eşalonul secund, doar Petrolul nu a făcut acest lucru, celelalte 21 de echipe care aveau dreptul oficial să participe în Liga 2 optând pentru a depune cererea către Federaţia Română de Fotbal, în ciuda faptului că multe dintre ele sunt în imposibilitatea de a-şi mai continua activitatea. Pe lângă cele 21 de echipe care s-au înscris, alte trei cluburi dintre cele care au retrogradat în ediţia recent încheiată au cerut oficial să fie primite în campionat în cazul în care se ivesc locuri vacante. Foresta Suceava (fosta Rapid CFR Suceava), Unirea Tărlungeni şi Metalul Reşiţa au depus cereri prin care spun că vor să joace în continuare în Liga 2.

  „FC Braşov, FC Farul, ASC Bacău, Şoimii Pâncota, ACS Berceni, Baia Mare… cam astea sunt echipele cu probleme şi se agaţă de speranţe de zi cu zi. Sunt semne că s-ar putea rezolva la Braşov, la Bacău şi la Farul”, a comentat Braşoveanu situaţia echipelor cu probleme care s-au înscris pentru noul sezon.

  Startul campionatului va avea loc pe 30 iulie
  În această situaţie, cu 24 de echipe care cer să joace în noul sezon al Ligii 2, startul campionatului nu mai are de ce să fie amânat. Astfel, pe 30 iulie ar putea avea loc prima etapă. Există şi varianta amânării, însă numai în situaţia în care peste 50 la sută dintre echipele care vor juca în noul sezon vor solicita acest lucru.

  „Sunt înscrise echipe total participante şi atunci nu ai ce să îl amâni. Ar exista varianta ca până la Comitetul Executiv peste 50 la sută din competitoare să solicite acest lucru şi atunci s-ar putea lua în discuţie acest lucru. S-ar lua în discuţie dacă apar cereri. În situaţia în care consideră că au nevoie de o amânare, cluburile să trimită la Departamentul Competiţii cereri în acest sens şi dacă numărul lor depăşeşte 50 la sută din cluburile participante se ia în discuţie dacă se amână sau nu, dacă nu nici nu se va lua în discuţie”, a declarat Auraş Braşoveanu.

  Echipele care au dreptul oficial să joace în Liga 2 şi care au depus cerere în acest scop:
  ACS Poli Timişoara Dunărea Călăraşi Dacia Unirea Brăila SC Bacău Farul Constanţa FC Academica Clinceni UTA Bătrâna Doamnă Chindia Târgovişte CS Mioveni FC Braşov FCM Baia Mare CS Baloteşti ACS Berceni CSM Râmnicu Vâlcea Şoimii Pâncota Olimpia Satu Mare Sepsi OSK Sfântu Gheorghe Juventus Bucureşti CS Afumaţi ASU Poli Timişoara Luceafărul Oradea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img