More


  Despre evoluția cursului de schimb

  - Advertisement -

  Cursul de schimb anunțat luni de Banca Națională a României (BNR) este în concordanță cu evoluția valutelor din regiune, iar variația acestuia este oarecum normală pentru această perioadă, susține purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, în condițiile în care moneda națională și-a continuat aprecierea față de euro, atingând minimul istoric al acestui an.

  “BNR nu are niciun barem al cursului, iar variația acestuia este oarecum normală pentru această perioadă. Este o variație nesemnificativă, de cel mult doi bani, și este în concordanță cu ceea ce se întâmplă în regiune”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Dan Suciu.

  Cursul anunțat de Banca Națională a României (BNR) a atins luni minimul istoric al acestui an, respectiv 4,4444 lei/euro.

  Leul a câștigat luni 1,68 bani (0,38%) în raport cu moneda europeană, comparativ cu valoarea anunțată în ședința de vineri, când cursul de schimb se situa la 4,4612 lei/euro.

  Raportat la dolarul american, moneda națională a stagnat, cotația fiind aceeași de vineri, adică 4,0459 lei/dolar.

  Aceeași situație s-a consemnat și în privința francului elvețian, cursul de schimb rămânând la 4,1051 lei, similar celui de vineri.

  Gramul de aur s-a ieftinit luni, ajungând la 171,1302 lei, de la 172,4570 lei, cât a fost la finele săptămânii precedente.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img