More


  “Elita” și Liga a 4-a încep pe 27 august

  - Advertisement -

  ajf

  Adunarea Generală a AJF Satu Mare a avut loc sâmbătă iar reprezentanții asociațiilor și cluburilor afiliate au bătut în cuie structura sezonului 2016-2017 și au lămurit și alte aspecte organizatorice legate de bunul mers al fotbalului sătmărean.

  Sigur că cel mai așteptat subiect a fost cel legat de stabilirea datei în care se vor relua competițiile. Astfel atât liga a 4-a de elită cât și liga a 4-a vor începe pe 27 august urmând ca în scurt timp să fie tras la sorți și programul. Interesant e că la nivel de liga a 5-a a scăzut numărul de echipe. Și asta pentru că atât AJF-ul cât și asociațiile afiliate par a merge pe ideea participării în Liga a 4-a pentru a da șansa și juniorilor din localitățile cu echipe să joace într-un campionat al lor. Astfel că până sâmbătă aveam înscrise doar 13 echipe împărțite în două serii.

  ”Mai bine nu joc în liga a 5-a. Fac un efort, strâng și juniori și trec în liga a 4-a”, a fost de părere reprezentantul echipei Egri Sasok Agriș.

  Iată componența seriilor:
  LIGA A IV-a ELITE: Someşul Oar, Victoria Carei, Talna Oraşu Nou, Victoria Apa, Turul Micula, Energia Negreşti, Voinţa Doba, Viitorul Vetiş, Crasna Moftinu Mic, Luceafărul Decebal, Unirea Tăşnad, Cetate Ardud, Ştiinţa Beltiug. Cu mențiunea că echipa din Beltiug a confirmat doar telefonic participarea.
  LIGA A IV-A
  Seria A: Dari Lipău, Dacia Medieşu Aurit, AS Livada, Someşul Cărăşeu, Someşul Odoreu, Unirea Păuleşti, Venus Dumbrava, Voinţa Lazuri, Sportul Botiz, Recolta Dorolţ, Viile Satu Mare, Speranţa Halmeu, FC Certeze.
  Seria B: Fortuna Căpleni, Frohlich Foieni, Voinţa Babţa, Unirea Pişcolt, Real Andrid, Stăruinţa Berveni, Schamagosch Ciumeşti, Schwaben Cămin, Recolta Sanislău, Viitorul Lucăceni, Vulturii Santău, Olimpia Domăneşti, AS Căpleni.

  LIGA A V-A
  Seria A: Prietenia Crucişor, Ugocea Porumbeşti, Unirea Bercu, Egri Sasok Agriş, Recolta Dorolţ II.
  Seria B: Olimpia Căuaş, Victoria Tiream, Dacia Supur, Platanul Marna, AS Ghenci, Chesi Hodod, Crasna Craidorolţ, Gloria Moftinu Mare.

  AJF-ul, fără datorii
  Nu au lipsit și rapoartele comisiilor de specialitate.
  Comisia de cenzori a venit cu un bilanț pozitiv de venituri și cheltuieli. A fost un an cu venituri specifice de 151088 lei din care cheltuieli, 93897 lei. Așadar AJF-ul mai are în cont 47 580 lei.

  Interesantă a fost și intervenția directorului DJST Satu Mare, Virgil Dragoș. Acesta a făcut o pledoarie pentru fair-play și le-a amintit celor prezenți că violența nu are ce căuta pe terenul de sport. ”Măriți sancțiunile pentru indisciplină. Mergeți până la limita maximă admisă de regulament căci altfel nu scăpăm de probleme”, a punctat Virgil Dragoș, care a mai amintit și de problema vizelor medicale obligatorii.

  ”Nu vă jucați cu viața sportivilor. Faceți analizele și respectați regulamentele”, a mai spus directorul DJST. De altfel, subiectul vizelor medicale a fost atins și de președintele AJF-ului, Ștefan Szilagyi. Acesta a cerut echipelor să respecte regulamentele. ”Noi dăm doar viza anuală. De cea medicală se ocupă delegații echipelor. Faceți analize, programați jucătorii la medicul sportiv. ” a transmis și Ștefan Szilagyi. Iar prima veste bună a venit din zona Careiului unde din această vară, la Carei va funcționa un cabinet de medicină sportivă al medicului orădean Lucaciu. La Satu Mare vizele medicale se fac la doamna dr. Vincze Katalin.

  Atenție la
  situația cartonașelor
  Președintele Comisiei de disciplină, Pataki Zoltan le-a amintit delegaților că e datoria lor să se intereseze de situația cartonașelor. ”Ideal ar fi ca doar o persoană de la club să țină această situație” a punctat Pataki. Acesta speră ca sezonul viitor numărul meciurilor decise la masa verde să scadă. În plus, comisia de disciplină va iniția și acordarea unui premiu financiar pentru cele mai disciplinate echipe. Așa cum se întâmplă la alte AJF-uri. Legat de meciul Ardud- Decebal, 14-12, în ciuda unor proteste venite din sală de la reprezentantul celor din Oar, oficialii AJF-ului au punctat că episodul e regretabil și cere oficialilor delegați ca de acum înainte să consemneze în raport dacă li se pare că echipele nu-și apără corect șansele.

  Au fost premiate la final echipele câștigătoare atât la seniori cât și la juniori.

  Diverse… interesante
  Ca deobicei la punctul diverse discuțiile s-au mai încins. Președintele Vasile Robaș de la Dacia Medieș a amintit că Adunarea Generală a AJF a mandatat în urmă cu patru ani conducerea asociației să sprijine clubul fanion, Olimpia iar jucătorii talentați să fie direcționați spre gruparea galben-albastră. ” Văd acum că se aduc jucători din liga a 4-a din Sălaj. Să mă ierte Dumnezeu, dar cu ce e mai bună liga a 4-a de acolo decât cea de la noi. De ce nu li se dă o șansă sătmărenilor? Am vorbit că Olimpia va fi formată în cea mai mare parte din jucătorii noștri, acum e exact invers.” A punctat oficialul Daciei. Iar oamenii din sală s-au arătat deranjați și de faptul că la Olimpia de la o vreme se aduc tot felul de manageri din alte județe. ” Păi nu mai sunt oameni de fotbal pricepuți la noi în județ? De ce trebuie aduși cu casă, masă și salarii persoane din alte părți?” au sărit reprezentanții cluburilor.

  De asemenea directorul sportiv de la Olimpia, Daniel Pașca a solicitat acordul cluburilor de a transfera gratuit jucătorii talentați din județ la Olimpia, bineînțeles cu eventuale clauze pe viitor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img