More


  Festival medieval la Ardud, sărbători la Moftin şi Pişcolt

  =

  vunk andreea balan

  Acest weekend se anunţă unul plin de culoare şi voie bună în judeţul Satu Mare! Toate colţurile judeţului vor fi în sărbătoare, având fiecare invitaţi de onoare. Arta, istoria sau, pur şi simplu, dorinţa de a sărbători existenţa unui loc special sunt câteva dintre motivele pentru care atât sătmărenii, cât şi turiştii vor avea parte de momente spectaculoase în zilele weekendului acesta.

  ardud

  Iubitorii de istorie sau ai artei, în forma sa reală, vor avea parte de patru zile pline de măreţie. Ediţia a V-a a Festivalului MedievArtFest se desfăşoară în acest weekend în oraşul Ardud, iar tema, sub care decurge programul, este opera măreţului William Shakespeare. Evenimentul din acest an poartă titlul „400 de ani în lumina lui William Shakespeare”. Ca şi în ceilalţi ani, sunt aşteptate peste 2.000 de persoane.

  O zonă cu peisaje pitoreşti aşteaptă, de asemenea, sute de persoane la o zi de sărbătoare.

  Duminică se desfăşoară Ziua Comunei Moftin care se arată a fi una plină de voie bună. Profesorul Mircea Câcu va da startul la veselie, conducând Fanfarele Reunite în interpretarea imnului de stat. Nu va lipsi muzica de petrecere, muzica populară sau momentele artistice cu majoretele „Queens Dancing”, cap de afiş fiind binecunoscuta trupă Vunk.

  Legumele au, şi ele, sărbătoarea lor! Ziua legumicultorului se va desfăşura duminică în comuna Pişcolt. Invitata specială este Andreea Bălan care va susţine un moment artistic înainte de focul de artificii. Programul se va desfăşura în două locuri – deschiderea, momentele artistice şi focul de artificii vor avea loc în curtea şcolii, iar activităţile sportive se vor desfăşura în parc.

  Aşadar, sătmărenii au de unde alege în acest week-end. Fie că preferă activităţile sportive, dansul sau muzica, aceştia se pot bucura, zilele acestea, de fiecare în parte.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img