More


  FNSA suspendă greva generală programată pentru marți, 19 iulie

  =

  greva-fnsa

  Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) a decis să suspende greva generală pe perioadă nedeterminată, programată a fi declanșată începând cu 19 iulie 2016, în urma încheierii unui acord cu Guvernul României, însă amenință că va relua acțiunile de protest, în cazul în care termenele de soluționare a revendicărilor nu vor fi respectate.

  “Urmare a întâlnirilor de lucru din data de 16 iulie 2016 și 17 iulie 2016 dintre Valer Suciu, președinte FNSA și Vasile Dîncu, vicepremier, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, au fost convenite următoarele: apreciind că MDRAP lucrează la un proiect important de modernizare și reformă a administrației publice, FNSA și Guvernul României, prin MDRAP, înțeleg să deschidă un parteneriat pentru analizarea și rezolvarea problemelor cu care se confruntă funcționarii publici și personalul contractual din administrația publică locală”, se precizează într-un comunicat remis luni de FNSA.

  De asemenea, parteneriatul va analiza dezbaterea și promovarea Strategiilor de modernizare a funcției publice precum și Strategia formării profesionale în Administrația Publică centrală și locală.

  Parteneriatul presupune și participarea la dezbaterea și lucrările Comisiei interministeriale pentru redactarea Codului Administrativ și a Codului de procedură administrativă și o analiza comună a efectelor negative în scopul corectării sau eliminării unor prevederi din OUG nr. 20/2016.

  Nu în ultimul rând, reprezentanții FNSA vor participa la grupurile de lucru ale Guvernului care elaborează Legea pentru salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

  Sindicatele precizează că în cadrul construcției acestei legi, Guvernul României va lua în discuție posibilitatea ca administrația publică locală să fie considerată ramură prioritară, pentru reducerea discrepanțelor salariale dintre angajații care își desfășoară activitatea în consiliile județene/primării și celelalte categorii de bugetari.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img