Fotbal, distracție, socializare, la CUPA ALIZA

aliza-3

Peste 400 de persoane au participat duminică la turneul de fotbal organizat de inimosul Tudor Barbul


O localitate cu doar 12 case prinde viață în fiecare an în luna lui cuptor. La Aliza, un sătuc ce aparține de comuna Terebești , prietenii lui Tudor Barbul se strâng la o miuță și-un pahar de vorbă iar de la an la an parcă micuța bază sportivă a inimosului antrenor e tot mai neîncăpătoare.

13839688_10209836713052795_211239550_o

Iar ca o noutate, față de anul trecut drumul de 2km ce leagă Aliza de Terebești a fost asfaltat…

Duminică în ciuda vremii călduroase s-au înscris la turneu 20 de echipe . Ce au jucat 12 ore de la nouă dimineața la nouă seara… Parcă n-a mai contat nici cine a câștigat sau cine a luat premiul cel mare… Doar pentru statistică amintim că Ciocanul Satu Mare a învins în finală cu 4-0 pe Săuca iar în finala pentru locul 3, Clanul Ionescu a trecut cu 2-0 de Pro Conect.


barbul

”Le mulțumesc tuturor că au venit la turneu. Suntem ca într-o familie și mă bucur că deja lumea o consideră ca o sărbătoare a satului ALIZA. Au fost oameni care s-au revăzut aici după 30 de ani și au depănat amintiri. Copiii s-au putut distra pe terenurile de baschet și volei sau cu poneii, fiecare a găsit un mod de distracție” ne-a spus Tudor Barbul.


 

Suntem siguri că pe viitor competiția va putea intra în atenția Academiei Olimpice Române. Directorul Alexandru Contraș a fost cel care a donat cupele și a promis că va continua să sprijine astfel de turnee în care e clar…important e să participi.

faza meci

Am avut și o echipă inedită a preoților din zonă, una a micilor luptători de la club iar arbitrajul a fost asigurat de Gheorghe Moțu Dumitraș și Cristian Ghirati. Iar asistenţa medicală a fost asigurată de cel mai bun kinetoterapeut din sportul satmarean, şi nu numai, Romulus Boţoiu.

aliza (1)

”Numai un om unic ca și Tudor (n.r. Barbul) putea face un asemenea eveniment unic în județ. E o nebunie frumoasă ce se întâmplă aici. De 20 de ani suntem prieteni și așa vom rămâne . Îl felicit pentru ce face aici și pentru ce face în sport” a spus Sorin Ionescu, normal șeful clanului Ionescu!

cupe

S-au oferit și premii speciale: cel mai bun portar – Adrian Deac (Ciocanul), cel mai tehnic jucător – Imi Nagy (Săuca), cel mai bun fundaș – Adrian Besoiu (Pro Conect), golgheter – Marius Sas (Plăieși Ardud), fair-play – Ionescu Rareș (Clanul Ionescu).


Iar la final, dar nu cei de pe urmă, trebuie să îi amintim pe cei care au pus umărul ca această Cupa Aliza să iasă ca la carte şi merită toate felicitările: Daniel Micu, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare, Marcel Tarța, Florin Nistor,  Costică şi Leontina Salai, Elena cu echipa, Asociația Petofi,  Claudiu Blaga și tuturor celor care au dat o mână de ajutor pentru această reuşită.


P.S. Bucătăresele turneului ne uimesc de la an la an cu surprize delicioase. Anul acesta s-a renunțat la bogracs dar în schimb toți cei prezenți s-au bucurat de o porție sănătoasă de sarmale… Din totalul de 1500 fierte pentru eveniment!

Florin Mureşan

Previous articleAtenţie, radar!
Next articleLa furat de porumb

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

FOTO. DRAMĂ. Angajat SMURD, SOLICITAT să își SALVEZE… FIUL. Momente CUMPLITE pentru un salvator de pe elicopterul SMURD

Un angajat al SMURD care deserveste ambulanta aeriana a avut parte de un soc sambata dimineata dupa ce a fost solicitat sa intervina la...

VIDEO-FOTO EDITORIAL. ISTANBUL – ORAȘUL DE PE DOUĂ CONTINENTE DINCOLO DE COVID 19

Bine ne revedem … de data aceasta în STARE DE ALERTĂ dragi cititori. Iată-ne eliberați în parte de frica și suspinele provocate de COVID...

FOTOGALERIE. GEST. Căprioară SALVATĂ de jandarmi. A fost PREDATĂ specialiștilor de la AJVPS Gelu

Un subofițer de jandarmi a observat vineri după amiază o căprioară ce alerga speriată în cartierul Micro 17 din municipiul Satu Mare. Aceștia au solicitat...

PARADOX. SCADE numărul cazurilor ACTIVE de COVID-19 în județ. PATRU VINDECĂRI într-o zi

Cu toate că autoritățile au anunțat că, în ultimele 24 de ore, a mai fost înregistrat un nou caz de COVID-19 în județ, totuși...

ALERTĂ! Un NOU CAZ de COVID-19, CONFIRMAT la Satu Mare. Câte sunt în PREZENT

Din nefericire, un nou caz de coronavirus a fost confirmat, în ultimele 24 de ore, la Satu Mare. Astfel că, în prezent, numărul total...