More


  Fraţii Podac se întorc acasă

  - Advertisement -

  Skandenberg1

  Frații Dumitru și Ionuț Podac din Moișeni au demonstrat și în acest an că oşenii sunt mereu la înălțime în ceea ce privește sporturile de forță.

  Cei doi au cucerit în primăvară două medalii de argint și trei de bronz în cadrul Campionatului Național de Skandenberg, competiție ce s-a desfășurat la Codlea.

  Imediat după acea competiţie cei doi s-au întors în Franţa, acolo unde s-au stabilit şi muncesc de ceva vreme. Ne-au promis însă că la vară se vor întoarce acasă şi vor căuta să promoveze skandenbergul la nivelul Ţării Oaşului.

  „Sper să venim acasă la Satu Mare în august şi atunci poate promovăm mai mult acest sport în zonă. Ar fi nevoie de sponsori şi de susţinere pe viitor. Suntem chemaţi şi în lotul României pentru Europene şi e o onoare pentru noi să facem echipă cu Oncescu. Am avut ofertă din partea Franţei dar am refuzat “ ne spunea Ionuţ Podac în aprilie.

  Cei doi vor veni de săptămâna viitoare acasă în Oaş. „ Stăm vreo 2-3 săptămâni.

  Ne-am apucat la vârsta de 18 ani eu, Ionuţ a avut un accident de mașină și a suferit o fractură deschisă la picior din păcate , el a început 2 ani mai târziu .

  Ne-am apucat de skandenberg din joacă, pentru că am început să ne duelăm în școală cu colegii. Nu am avut adversar în generația noastră. Pe urmă am trecut la profesioniști” povesteşte Dumitru Podac care îl are ca şi mentor pe Ioan Oncescu. „ L-am apreciat mult pe Oncescu , el a promovat foarte mult acest sport în România. Acum vrem şi noi să facem mai multă reclamă acestui sport şi în zona noastră căci sunt sigur că vom găsi o gramadă de flăcăi puternici” a mai spus Dumitru Podac.

  La mijlocul lunii august cei doi au promis că vor veni cu o demonstraţie şi în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

  Dumitru Podac este vicecampion național la brațul stâng, fiind învins în finală de multiplul campion mondial Ion Oncescu, iar pe brațul drept a ieșit pe locul III.

  Ionuț Podac este vicecampion național pe brațul drept, iar pe brațul stâng a cucerit medalia de bronz. De asemenea, Ionuț Podac mai are în palmares și o medalie de bronz la categoria „Open”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img