Imnul naţional, sărbătorit la Satu Mare

imn-satu-mare

„Ziua Imnului Naţional” a fost marcată ieri, în municipiul Satu Mare, prin manifestări desfăşurate în Piaţa 25 Octombrie. Reprezentanţi ai administraţiilor judeţene şi locale, veteranii de război şi şefii de instituţii au participat la acest eveniment.

Ca întotdeauna, moderatorul evenimentului a fost purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Satu Mare, Camelia Lucuţ. Cu eleganţă şi gingăşie, aceasta a prezentat fiecare moment în parte.

În deschidere, prefectul Radu Bud a rostit câteva cuvinte cu privire la semnificaţia imnului naţional. Acesta a fost urmat de preotul Cristian Silaghi care a rostit o rugăciune de binecuvântare a poporului român.

Momentul solemn a fost în încheierea evenimentului când soldaţii prezenţi la eveniment, dirijaţi de preotul Cristian Silaghi, au intonat împreună imnul naţional.

Versurile imnului îi aparţin lui Andrei Mureşanu, poet de factură romantică, ziarist şi traducător. Mureşanu redactează şi publică în timpul revoluţiei de la 1848 poemul ,,Un răsunet” care ulterior va deveni imn sub titlul ,,Deşteaptă-te, române!”. Prima menţiune oficială privind cântecul “Deşteaptă-te,- române!” este legată de Râmnicu Vâlcea, unde la 29 iulie 1848, în timpul revoluţiei, versurile acestuia au fost auzite pe străzi.
Ioana Simion

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ALERTĂ! Mai avem un CAZ de CORONAVIRUS în județ. Încă un bărbat, depistat POZITIV

Județul Satu Mare se confruntă cu un nou caz de coronavirus. Dacă până acum am avut de a face cu un caz din Iași...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...