More


  În Satu Mare, un sfert din titlurile de proprietate nu au fost eliberate

  - Advertisement -

  Fondul-funciar-viceprefect

  Prefectul județului Satu Mare, în calitate de președinte al Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Satu Mare, a întreprins consultări cu reprezentanții comisiilor locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din județul Satu Mare, pentru a impulsiona activitatea acestora în vederea finalizării procesului de reconstituire a dreptului de proprietate funciară.

  Din aceste consultări a reieșit că activitatea comisiilor locale de fond funciar este îngreunată, din varii motive. Deși județul Satu Mare a fost primul județ din ţară care a finalizat inventarierea terenurilor agricole și forestiere, totuși activitatea comisiilor trenează sau se desfășoară cu dificultate.

  „Având în vedere alegerile desfășurate pentru alegerea noilor autorități administrative din 5 iunie 2016, prin adresa instituției noastre nr. 9463/05.07.2016 s-a solicitat primarilor nou aleși, respectiv secretarilor UAT – urilor, comunicarea propunerilor de modificare a ordinelor prefectului privind stabilirea componenței nominale a comisiilor locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor”, a declarat subprefectul Altfatter Tamas.

  Solicitările de modificare sunt depuse la registratura Instituţiei Prefectului, și progresiv, pe măsură ce acestea se înregistrează, sunt emise ordinele de stabilire a componenței nominale a comisiilor locale de fond funciar.

  Pentru a elimina anumite inadvertențe și neconcordanțe în activitatea comisiilor locale, respectiv pentru a standardiza activitatea acestora Comisia Județeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenurilor Satu Mare a adoptat o procedură privind stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare