Începe Festivalul medieval de la Ardud!

ardud-medieval-1

Iubitorii de istorie sau a artei în forma sa reală, vor avea parte de patru zile pline de măreţie. Ediţia a V-a a Festivalului MedievArtFest se va desfăşura în acest weekend în oraşul Ardud, iar tema, sub care va decurge programul, este opera măreţului William Shakespeare. Evenimentul din acest an poartă titlul „400 de ani în lumina lui William Shakespeare”.

Directorul artistic din acest an este Liviu Pancu, care promite un spectacol fastuos, păstrând complexitatea tradiţională a evenimentului.

„Din fericire, programul de anul acesta face parte din această strategie pe care oraşul Ardud şi-a asumat-o cu toată responsabilitatea. Este vorba despre un festival care, an de an, încearcă să se alinieze celorlalte festivaluri naţionale şi, deopotrivă, europene de artă medievală. Tema acestei ediţii nu putea să fie alta decât cea a marelui William Shakespeare, de la moartea căruia se împlinesc 400 de ani. Vom rămâne pe fundalul animaţiei medievale, iar pe alocuri va guverna starea de spirit a lui William Shakespeare”, a spus Liviu Pancu.

Întrecerea cu arme a cavalerilor în lupte, parada costumelor medievale sau momentele artistice cu profunzime istorică sunt câteva din posibilităţile de care sătmărenii se vor putea bucura în acest an.

Nici micii sătmăreni nu vor fi neglijaţi, organizatorii le-au pregătit şi acestora câteva momente speciale numai pentru ei.

„Copiiilor le place şi trăiesc tot ceea ce se întâmplă în cadrul festivalului medieval, aşadar va fi o secţiune specială numai pentru ei. Aceştia vor avea ocazia să participe în parada medievală îmbrăcaţi în costume antice. De asemenea, vor putea participa la un concurs, în urma căruia cu toţii vor fi premiaţi”, a spus Ovidiu Duma, primarul oraşului Ardud.

Festivalul MedievArtFest a pregătit şi în acest an momente spectaculoase pentru toţi cei care vor fi prezenţi la eveniment.

„Festivalul a crescut de la ediţie la ediţie şi a trezit un interes tot mai mare în rândul publicului. Acest eveniment este singurul de acest gen din judeţ şi din nord-vestul Transilvaniei. Este un festival care anul acesta va aduna în jur de 150 de artişti şi sperăm, ca şi în anii trecuţi, în jur de 4.000 de spectatori”, a mai adăugat Ovidiu Duma, primarul oraşului Ardud.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

MOBILIZARE. ÎMPREUNĂ PENTRU MEDICII SĂTMĂRENI, ÎMPREUNĂ PENTRU VIAȚĂ

Membri Asociației Uniți pentru Satu Mare s-au mobilizat exemplar și până acum au reușit să adune fonduri pentru a ajuta medicii sătmăreni aflați în...

OFICIAL. Cadre Medicale de la AMBULANȚĂ, în IZOLARE. S-a intervenit la un CAZ SUSPECT de COVID-19

Mai multe cadre medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Satu Mare sunt, de ieri dimineață, în izolare la domiciliu. Informația a fost confirmată...

DOTĂRI. Echipamente MEDICALE de aproape 1,25 MILIOANE lei pentru SPITALELE din Satu Mare

  Echipamentele instituțiilor de sănătate ale Județului Satu Mare sunt completate cu aparaturi medicale indispensabile tratamentului pacienților infectați cu virusul COVID-19! Valoarea totală a investiției...

OPINIE DE GAZETAR. DUMITRU ȚIMERMAN. Ajutoarele umanitare și Ideile generoase luptă  împotriva noului coronavirus

Starea de necesitate provocată de coronavirus a reușit să unească românii de pretutindeni sub cupola altruismului ( altruism : Dispoziția de a acționa dezinteresat,...

ANUNȚ IMPORTANT cu privire la TAXELE și IMPOZITELE locale

Primăria Municipiului Satu Mare informează sătmărenii despre faptul că toate serviciile de plată a taxelor și impozitelor locale sunt disponibile numai online. Pentru protejarea...