More


  Istoria şi medievalul se întâlnesc la Ardud

  - Advertisement -

  ardud

  Iubitorii vremurilor antice, a istoriei sau a artei în forma sa reală, vor avea parte de patru zile pline de măreţie. Ediţia a V-a a Festivalului MedievArtFest se va desfăşura în perioada 22-24 iulie în oraşul Ardud, iar tema, sub care va decurge programul, este opera măreţului William Shakespeare. Aşadar, evenimentul din acest an poartă titlul „400 de ani în lumina lui William Shakespeare”.

  Directorul artistic din acest este Liviu Pancu, care promite un spectacol fastuos, păstrând, astfel, complexitatea tradiţională a evenimentului. Printre invitaţii de onoare se numără Teatrul Scena, Ordinul Cavalerilor Lup, Garda de Mureș, Ordinul Cavalerilor de Mediaș, Garda de Mediaș, Scutierii de Mullbach, Garda de Mullbach, Ordinul Cavalerilor din Carpați, Garda Cetății Deva, Lăncierii din Ardud, Crux Alba (HU), MedievalArt Bucrești, Cimpoierii din Transilvania Ad-Hoc, Holoenek, Trupa Nosa, Trupa Schema și Teatrul Portabil.

  Întrecerea cu arme a cavalerilor în lupte, parada costumelor medievale sau momentele artistice cu profunzime istorică, sunt câteva din posibilităţile de care sătmăreni se vor putea bucura în acest an.

  Nici micii sătmăreni nu vor fi neglijaţi, organizatorii le-au pregătit şi acestora câteva momente speciale numai pentru ei.

  „Copiiilor le place şi trăiesc tot ceea ce se întâmplă în cadrul festivalului medieval, aşadar va fi o secţiune specială numai pentru ei. Aceştia vor avea ocazia să participe în parada medievală îmbrăcaţi în costume antice. De asemenea, vor putea participa la un concurs, în urma căruia cu toţii vor fi premiaţi”, a declarat Ovidiu Duma, primarul oraşului Ardud.

  Festivalul MedievArtFest a pregătit şi în acest an momente spectaculoase pentru toţi cei care vor fi prezenţi la eveniment.

  „Festivalul a crescut de la ediţie la ediţie şi a trezit un interes tot mai mare în rândul publicului. Acest eveniment este singurul de acest gen din judeţ şi din nord-vestul Transilvaniei. Este un festival care anul acesta va aduna în jur de 150 de artişti şi sperăm, ca şi în anii trecuţi, în jur de 4.000 de spectatori”, a mai adăugat Duma Ovidiu, primarul oraşului Ardud.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img