Kovacs Istvan va arbitra din nou Supercupa României

La nouă ani distanţă de la debutul practic la un meci important în fotbalul românesc, Supercupa dintre Dinamo şi Rapid Bucureşti, careianul Kovacs Istvan a primit o nouă delegare de top.

Acesta a fost trimis de CCA să conducă meciul ce deschide oficial sezonul intern, Supercupa României dintre CFR Cluj Napoca şi Astra Giurgiu.

Partida se va juca azi de la ora 21,45 pe Cluj Arena.

Dacă în 2007 delegarea lui Kovacs la Supercupa dintre Rapid şi Dinamo era privită ca o mare provocare acum aceasta vine oarecum firesc. În 2007 Kovacs avea doar 22 ani şi era cel mai tânăr arbitru delegate la un asemenea nivel. Între timp Kovacs a mers pas cu pas în carieră, a progresat şi a ajuns pe lista FIFA. Iar acum e considerat unul dintre cei mai buni arbitri din România.

Urmaşul lui Anderco
Preşedintele AJF Satu Mare, Ştefan Szilagyi, l-a format si promovat pe Kovacs.
Acesta declara în 2007: ”Ma bucur ca au avut incredere in el. E un baiat modest, corect si eu, unul, spun ca va ajunge departe in arbitraj. Cred ca de la Otto Anderco incoace arbitrajul satmarean n-a mai avut parte de o astfel de delegare la un derby Dinamo – Rapid, intr-o finală de Supercupa”. Între timp Kovacs a primit sarcini precise şi în cadrul AJF Satu Mare. Careianul e preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitrii .

Încă un asistent în Liga a 3-a
Pe lângă delegarea lui Kovacs la Supercupă, arbitrajul sătmărean a mai primit ieri o veste bună.

Un alt careian, Kopriva Zsolt a promovat în Liga a 3-a după ce a trecut cu brio de programul de promovare a tinerelor talente.

Fratele său, Tamas Kopriva e deja de un an în lotul arbitrilor asistenţi din liga a 3-a.
„Zsolt a fost monitorizat de un an de CCA. S-a descurcat bine şi la cele trei meciuri la care a fost delegat şi din toamnă e în lot” a confirmat managerul AJF Satu Mare, Ovidiu Mazilu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Afacerea Masca!

Nu degeaba se zice că pe vreme de război și pandemie se fac cele mai babane afaceri. Bine, nu le face omul de rând,...

Resetarea presei, extremă urgență

Din clipa în care încrederea publicului în presă intră în declin, nu mai există, practic, șansa unui guvern de a se sprijini pe un...

Dezvoltarea orașului Livada și bunăstarea locuitorilor, obiectivul principal al conducerii orașului

Primele luni ale lui 2020 găsește primăria din Livada cu o activitate prolifică pe mai multe paliere, investițiile fiind complexe și menite să dezvolte...

Adrian Ștef: ”Voi cere ca subprefecții ALDE să-și prezinte demisia!”

Invitat joi seara în cadrul emisiunii Actualitatea sătmăreană de la Nord Vest TV, fostul președinte al Consiliului județean Satu Mare, Adrian Ștef a declarat...

Câinele Athos, spaima contrabandiștilor. O nouă captură

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, 1.000 pachete...