More


  Luna Șes revine în circuitul raliurilor de VTM

  =

  13608126_1215402988493217_1265353429_n

  Invitat aseară în cadrul emisiunii Săptămâna Sportivă de la Nord Vest TV, directorul ACR, David Seletye a oferit câteva detalii despre ediția a 3-a a Raliului VTM de la Luna Șes.

  Competiția se va desfășura sâmbătă pe traseul deosebit asigurat de drumul de acces către stațiunea montană de la Luna Șes .

  ” Toată documentația este avizată, avem toate aprobările și eu de miercuri dimineața practic mă voi muta în zonă. Vrem să curățăm traseul de pietriș și de materialul antiderapant folosit în sezonul rece acolo și să ne asigurăm că totul va decurge perfect” spune directorul ACR Satu Mare, David Seletye. Acesta a mărturisit că a trecut cu greu peste amărăciunea anulării competiției de anul trecut. ” Asta e…am rămas cu o bulină neagră, și în dreptul ediției a 2-a am trecut: anulat. Acum e ediția a 3-a și sperăm ca de ea să se bucure mulți sătmăreni. Am creat o pagină specială a evenimentului pe facebook și din ce am văzut reacțiile sunt pozitive. Avem deja online 20 de înscriși și până sâmbătă cred că vom depăși numărul concurenților de la prima ediție” a mai spus David Seletye.

  Directorul ACR Satu Mare a explicat și care au fost motivele pentru care raliul a fost mutat în iulie după ce prima ediție s-a desfășurat pe 23 august.

  ” În primul rând pentru că se știe luna august e una în care majoritatea locuitorilor din Țara Oașului care lucrează în străinătate se întoarce acasă și era mai greu să găsim locuri libere atât la cazare cât mai ales de masă în zonă. Apoi e și calendarul încărcat pe care-l avem în această vară.Și etapa din Centrul Nou de Rally Sprint a trebuit s-o mutăm în octombrie” a mai declarat Seletye.

  De altfel, David Seletye este organizator la un raliu VTM în Sălaj, pe un traseu deosebit pe Meseș. Raliu care va avea loc în august lângă Treznea…deci și luna viitoare e una aglomerată pentru cei care se ocupă de competiția de la Luna Șes.

  Legat de Campionatul Național de Rally Sprint, directorul ACR ține să le mulțumească careienilor pentru participarea numeroasă de la etapa a 3-a.

  ”Mă bucur că nu am avut probleme și că totul a decurs normal. Penultima etapă din acest an o vom organiza în octombrie în Centrul Nou și apoi în noiembrie la Poligon va fi ultima rundă și acea gală a laureaților”, a mai spus Seletye la Nord Vest TV.

  Legat de costurile de participare la Cupa VTM de la Luna Șes , David Seletye spune că un pilot membru ACR plătește o taxă de 250 de lei în vreme ce participanții care nu sunt în familia ACR dau cu 100 lei mai mult.

  Organizatorii anunță că drumul DJ109G va fi închis circulaţei în data de 09.07.2016 de la orele 8.00 până la orele 18.00, iar spectatorii vor avea și ei timp să urce pe traseu și să asiste la cursă.

  Totul e pregătit și se anunță o participare record mai ales că raliul face parte de acum din Campionatul Internațional ACR de viteză pe traseu montan.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img