More


  Mellau Iosif, un om, o atitudine!

  - Advertisement -

  L-am cunoscut pe primarul din Urziceni cu ani în urmă, tot la o emisiune “Oameni şi fapte” şi apoi la un reuşit concurs de vinuri de la Urziceni, cu o participare record. Vorbeam atunci cu primarul ca după o documentare istorică a localităţii, devenită punct de trecere frontieră, prietenie, apropiere între oameni. Mi-a vorbit atunci şi acum, în mod echilibrat, de situaţii şi fapte ale căror protagonişti sunt oamenii locului, cetăţenii din Urziceni, harnici, sinceri, calzi, de cuvânt, ataşaţi lucrurilor bune, buni plătitori de taxe şi impozite, credincioşi, dornici de dreptate şi adevăr. Ce cuvinte frumoase are primarul aceste despre locuitorii de acolo, despre mândria de a păstra tradiţiile şi obiceiurile şvăbeşti, despre felul cum îi comemorează pe cei care au murit în lagăre sau cei care au suferit acolo. Câtă ordine şi curăţenie în cimitir, câtă atenţie acordată mormintelor celor “plecaţi”, câtă omenie şi bun simţ la aceşti oameni!

  Dacă primarul Careiului, domnul Kovacs Eugen, spunea că în localităţile şvăbeşti este uşor să fii primar, avea dreptate aproape 100%, dar şi aici se ivesc probleme care dau de gândit şi de acţionat primarului că “pădure fără uscături” cum spune primarul Mellau, nu există.

  Oricum, localitatea Urziceni rămâne un model ca localitate bine administrată cu case îngrijite, garduri vopsite, zone verzi, parcuri, asfalt şi mai ales cu oameni gospodari unul şi unul!
  În opinia mea era, şi este în continuare, că primarul acesta este ca un meseriaş de elită, care nu face compromisuri de care să te ruşinezi peste ani, rămânând un om vertical care a trecut prin ani cu fruntea sus, semeţ şi demn asumându-şi tot timpul o anumită atitudine.

  Iubeşte dreptatea şi luptă pentru adevăr! El, Mellau Iosif, s-a încăpăţânat în cel mai bun sens al cuvântului să acţioneze şi să promoveze o atitudine firească de demnitate, de apărare a specificului localităţii. De aceea este iubit de oameni şi mai mult de 7 din 10 oameni l-au votat. Este un semn de mulţumire şi recunoştinţă pentru interesul lui de a aduce bunăstare în casele locuitorilor. Să nu ne închipuim că viaţa a fost chiar blândă şi darnică cu Mellau Iosif – omul pe care am avut plăcerea să-l cunosc bine prin activităţile lui ca primar – dar s-a ridicat de fiecare dată în faţa greutăţilor şi şi-a urmat drumul său hărăzit de Dumnezeu şi de oamenii din jurul său. Drumul său este unul asumat conştient, ştiind că aceasta este calea ce trebuie să o urmeze pentru cei mulţi, de bună credinţă.

  De aceea, pentru omul şi atitudinea sa, pentru Mellau Iosif, primarul ales şi reales, implicat în viaţa comunităţii, pot spune că e părtaş la cele mai importante trăiri ale locuitorilor din Urziceni, că a fost şi este prezent mereu acolo unde e de pus umărul la greul de a impune comuna între cele mai reuşite din judeţ. Prin personalitatea lui trezeşte conşiinţele oamenilor, energiile lor de a respecta pentru a fi respectaţi. Deviza lui Mellau Iosif este “respectă şi vei fi respectat”! Oamenii cred în cuvântul şi faptele sale. Îi admir verticalitatea, tenacitatea, statornicia, cumpătarea, fermitatea şi încrederea în oameni.

  Ştie ce înseamnă localitatea de frontieră, luptă pentru ca tirurile să nu treacă prin localitate (n.r. acolo, cu efort mic, Consiliul Judeţean poate realiza o mică centură de ocolire). Mellau Iosif este mai mult decât oricare dintre noi, un luptător pentru binele locuitorilor, implicându-se în toate asepectele vieţii sociale, culturale de zi cu zi. A rămas tânăr în felul lui de a fi şi a gândi, în spiritul economic, în beneficiul cetăţenilor. Ştie să vorbească cu toate categoriile de oameni, fiind un partener plăcut, constat la el că este zbuciumul necurmat al curajului de a face fapte bune, omul cu raţiune şi multă experienţă. Îi dorim să fie în continuare folositor oamenilor de acolo, să adauge noi lauri la comuna ce-i încununează activitatea de primar!

  Teodor Curpaş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img