More


  Nereguli la unele ștranduri din județ

  - Advertisement -

  strand

  Comisariatul Județean pentru Protecţia Consumatorilor Satu Mare a efectuat pe raza judeţului Satu Mare, în perioada 11.07 – 22.07.2016, o acţiune tematică de control privind respectarea prevederilor legale la prestarea serviciilor în incinta ştrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot, precum și verificarea respectării conformității calității, condițiilor de comercializare și etichetare a alimentelor comercializate în chioșcurile și unitățile de alimentație publică din incinta ștrandurilor, fiind controlați 16 operatori economici.

  Ce s-a urmărit
  Comisarii au urmărit legalitatea funcţionării (pentru zonele naturale amenajate pentru îmbăiere, se va verifica şi existenţa autorizaţiei sanitare conform H.G. 88/2004); afişarea denumirii unităţii, a codului unic de înregistrare la Registrul Comerţului din care să rezulte obiectul/obiectele de activitate ale societăţii pentru care este autorizată să funcţioneze şi a programului de funcţionare; existenţa listelor cu tarife şi indicarea tarifelor în mod vizibil şi într-o formă neechivocă, uşor de citit; respectarea legislaţiei specifice privind normele de igienă la unităţile de folosinţă publică; respectarea legislaţiei specifice zonelor naturale utilizate pentru îmbăiere (pentru ştranduri/locuri de îmbăiere amenajate pe malul lacurilor şi a cursurilor de apă): Norma de supraveghere, inspecţie sanitară şi control al zonelor naturale utilizate pentru îmbăiere, aprobată prin HG 88/2004, actualizată.

  Deficiențe constatate
  Printre deficiențele constatate se numără lipsa afișării orarului de funcționare, a tarifelor de intrare, respectiv a informațiilor privind adâncimea apei. Cel mai grav a fost lipsa evaluării calității apei piscinelor – privind gradul de limpezime. La unele locații s-a găsit gresie spartă la dușurile exterioare și la căile de acces în bazine.

  Amenzi cu duiumul
  Din cei 16 operatori economici verificați, la 11 operatori economici s-au constatat abateri, fiind sancționați contravențional cu avertisment și amenzi în valoare de 31.000 lei și s-au dispus măsuri privind remedierea deficiențelor.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare