Niciun ZECE la Bac în judeţ!liceul-teoretic

Ministerul Educației a anunțat, ieri – prin intermediul portalului edu.ro – rezultatele la examenul de Bacalaureat. La nivelul județului Satu Mare, cel mai bun rezultat a fost obținut la Carei, mai exact la nivelul Liceului Teoretic.

Cea mai mare notă în municipiul Carei, de 9,98, a fost obţinută de Spanci Andrada Oana, elevă a Liceului Teoretic.

Alți șase elevi au obținut medii peste 9,90, fiecare dintre ei având nota 10 la două din cele trei probe.

Absolvenţii de liceu care nu au promovat examenul în această sesiune se pot înscrie la cea de-a doua sesiune, care se va desfăşura în perioada august-septembrie, prima probă urmând să aibă loc la data de 16 august. La Satu Mare nu au fost înregistrate situații deosebite. Și în acest an, elevii au fost monitorizați video și audio, de această dată, pentru a se descuraja tentativele de fraudare a examenului de maturitate. Cei care nu au promovat examenul de Bacalaureat în această sesiune, se vor putea înscrie pentru sesiunea din toamnă în perioada 18 – 22 iulie. A doua sesiune a Bacalaureatului din 2016 va începe pe 16 august cu evaluarea competențelor lingvistice la Limba Română.

Promovabilitate de 68,67% în judeţ
Procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat, sesiunea de vară, a fost, în județul Satu Mare, de 68,67%, ceea ce înseamnă că unu dintre trei candidați a picat Bac-ul. Astfel, înainte de contestații, în județul Satu Mare au promovat bacalaureatul un număr de 1.304 elevi dintr-un total de 1.975 înscriși.

Procentul de promovabilitate în județ a fost aproximativ la nivelul celui național, unde 66,76% dintre elevi au luat examenul, însă mult sub cel obținut anul trecut, când a fost de 73,41%. Au fost 56 de medii de 10 în toată țara, dar niciuna înregistrată în județul Satu Mare.

Colegiul Naţional Mihai Eminescu, din nou în frunte
Ca şi la examenul de evaluare naţională unde cu 9,41 clasa a 8-a de la Colegiul Mihai Eminescu a avut a treia cea mai bună medie naţională a unei clase, şi la Bacalaureat elevii colegiului au impresionat.

Cele mai mari procente de promovabilitate la examenul de Bacalaureat sunt la unitățile de învățământ:

Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare 98,45%

Colegiul Național “Ioan Slavici” Satu Mare 90,45%

Liceul Teologic Romano-Catolic “Ham Janos” Satu Mare 88,64%

Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” Satu Mare 86,84%

Liceul Teoretic Carei 85,54%

Cele mai mici procente de promovabilitate la examenul de Bacalaureat sunt la unitățile de învățământ:
Liceul Tehnologic “George Barițiu” Livada 15,00%

Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu” Satu Mare 14,81%

Colegiul Tehnic “Unio-Traian Vuia” Satu Mare 14,29%

Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuși” Satu Mare 8,33%

Liceul Tehnologic Ardud 0%

Ponderea rezultatelor candidaților reușiți, pe tranșe de medii, este după cum urmează:

27,30% cu medii cuprinse între 6-6,99

30,37% cu medii cuprinse între 7-7,99

29,29% cu medii cuprinse între 8-8,99

13,04% cu medii cuprinse între 9-9,99

Când sportul şi învăţătura fac casă bună
Cea mai mare notă la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare a luat-o Daniel Dura, 9.08. Acesta a fost elev în clasa de atletism. Fratele său, David Dura, a fost al treilea cu 8,95.

beata

Voleibalista Adamcsik Daiana cu 8,95 a fost a doua pe listă la LPS. De remarcat că și jucătoarele din echipa de volei pe plajă a României, Adriana Matei și Beata Vaida(foto) au trecut cu brio examenul. Matei a luat 8,36 și a fost pe 5 iar Vaida cu 7,78 a fost a opta în condițiile în care cele două au fost extrem de ocupate în această primăvară cu turneele internaționale.

De remarcat că examenul a fost trecut cu brio anul acesta și de judoka Florin Faur, de floretistul Bodo Beniamin sau de fotbaliștii Horea Bîgiu, Pavel Nemeș, Ioan Opriș, Unlu Rafetcan sau Raul Ritli!

Ciprian Bâtea, Cristian Stan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts