More


  Peste 8.000 de turişti au vizitat judeţul Satu Mare

  =

  tara-oasului

  Cu doi ani în urmă, într-o zi de vară, se inaugura Centrul Judeţean de Informare Turistică Satu Mare. Această entitate subordonată Serviciului de Coordonare şi Cooperare Instituțională din cadrul Consiliului Județean Satu Mare a reuşit să adune până în prezent peste 8.000 de turişti în judeţul nostru. Anunţul a fost făcut pe un site de socializare al centrului, unde sătmăreni pot vedea toate motivele pentru care se pot mândri cu acest judeţ.

  Numărul celor care vin să viziteze judeţul nostru creşte, odată cu trecerea anilor, semnificativ. Dacă în anul 2015 au fost înregistraţi 4.000 de turişti, anul acesta, până în momentul actual, au vizitat judeţul Satu Mare peste 3.600 de persoane. Cel mai vizitaţi suntem de persoane din Ungaria, Polonia Germania, Ucraina sau Moldova, care vin pentru a se bucura de peisajele de vis din judeţul nostru. Totodată, grupurile de turişti din Ungaria, Austria, Polonia şi Germania apelează frecvent la Centrul Judeţean de Informare Turistică Satu Mare pentru a-i ghida în tururi pietonale din municipiu, iar angajaţii centrului, atestaţi fiind profesional pe agent şi ghid de turism, îi ajută pe aceştia cu drag.

  Cei de peste hotare nu sunt singurii care vor să descopere judeţul Satu Mare. Din ianuarie până în luna iulie, a acestui an, peste 1.000 de români au vizitat judeţul Satu Mare, majoritatea dintre aceştia provenind din Bucureşti, Cluj, Baia Mare sau Arad. Ţara Oaşului este atracţia principală pentru românii care ne vizitează. De asemenea, Castelul Károlyi din Carei, Casele Memoriale Ady Endre și Vasile Lucaciu sau muzeele din municipiul Satu Mare sunt o altă atracţie pentru aceştia. În perioada verii, numărul românilor care ajung în judeţul Satu Mare, creşte semnificativ, motivul fiind ştrandurile termale pe care judeţul nostru le deţine.

  Din Satu Mare nu te întorci niciodată cu mâna goală! Pe lângă ospitalitatea de care dau dovadă sătmărenii, în special cei din mediul rural, Centrul Judeţean de Informare Turistică Satu Mare a deschis, la îndemâna tuturor, un magazin de suveniruri pe care numai la noi le găseşti. Păpuşi oşeneşti, brăţări, clopuri sau zgărzi sunt câteva din obiectele care pot fi achiziţionate din cadrul magazinului. De menţionat este faptul că o parte din obiectele care sunt puse în vânzare sunt realizate de meşteşugarii sătmăreni.

  Aşadar, sătmărenii se pot lăuda, din nou, cu micul judeţ care pare să fie o comoară pentru România. O parte din români, dar şi străini, au descoperit deja frumoasele taine ascunse ale Sătmarului, ceilalţi sunt aşteptaţi să o facă de acum.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img