Por-tu-ga-li-a!jogo

”Duminica a început cu un jackpot de medalii la atletism pentru portughezi, apoi medalia de argint la Tour de France, aur la aruncarea greutãţii şi în final cupa la fotbal…a fost o duminicã enormã pentru sportul portughez” a titrat cel mai important cotidian de sport din Portugalia, O jogo!

Așa e… Portugalia trăiește clipe magice în sport și mai ales în fotbal. Ce le-au făcut lor grecii în 2004 acum le-au întors-o ei francezilor. Fără să facă spectacol, fără o generație de excepție cum au mai avut pe vremea lui Eusebio ori mai aproape de noi cu Gomes, Futre, Figo , Rui Costa…dar cu un Ronaldo extrem de determinat, Portugalia a triumfat în Franța. Sigur că vor fi mulți cârcotași care să-i conteste pe lusitani. Că n-au câștigat decât un meci în 90 de minute, că au ieșit chinuit din grupă ori că au avut nevoie de penalty-ri ca să îi elimine pe polonezi. Astea vor mai conta poate doar săptămâna asta, după care lumea va rămâne doar cu ideea că din 12 în 12 ani la Europene apare câte o surpriză.Așa cum a fost Danemarca în 92 și Grecia în 2004.

Și peste toate acest triumf e a lui Cristiano Ronaldo. Oricât de antipatic ne-ar fi acest CR7, după acest turneu nu ai cum să nu-i recunoști valoarea și să te înclini. Jos pălăria!

Cât despre Franța…de ce ar fi meritat mai mult oamenii lui Deschamps titlul după meciul de duminică? Cu ce au fost mai buni, mai determinați ori mai inspirați? Doar simpla postură de gazdă nu ajunge pentru a te impune într-o finală… Griezmann e încă tânăr, a apărut ca o surpriză plăcută dar până să ajungă să aibă rolul lui CR7 mai e muuult!

Felicităm Portugalia pentru victorie, Franța pentru organizare, Țara Galilor pentru determinare, Islanda pentru că ne-a transformat pe toți în SONI… În rest, așteptăm Mondialul de peste 2 ani pentru a spera că vom avea din nou această coloană de poveste…Și apoi Europeanul din 2020 pe care sperăm să-l vedem într-o Românie cu o autostradă București-Nădlac, cu metrou de la aeroport în centrul vechi al capitalei, cu stadioane și baze sportive de 5 stele și cu un fotbal reformat. Nu neapărat de echipa Burleanu-Daum, ci de noi toți, din fiecare colț de Românie…
Mulțumim băieților cu ideea FANZONE-ului și eu vă mulțumesc pentru răbdarea cu care ați citit în această lună un EURO pus la colț…

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts