More


  Portugalia în semifinale “Să ne calmăm, să savurăm, să ne concentrăm”

  - Advertisement -

  13522959-1171181606268017-1452424440065410251-oPortugalia trebuie să rămână cu picioarele pe pământ, să se calmeze, să savureze și să se mobilizeze, a declarat selecționerul Fernando Santos după calificarea în semifinalele EURO 2016 în detrimentul Poloniei (1-1 după prelungiri, 5-3 după penalty-uri), joi seara, pe Stade Velodrome din Marsilia.

  “A fost un meci dificil și vreau să-i felicit pe jucătorii mei. Multe echipe au fost deja eliminate și noi suntem încă aici. Bun, acum suntem în semifinale în timp ce mai rămân câteva aspecte asupra cărora trebuie să mai lucrăm. Ne-am calificat la penalty-uri, este adevărat că este o loterie, dar trebuie să fii bine pregătit și să dovedești caracter. Am spus jucătorilor să nu se impacienteze și am fost eficace. Este un vis pentru jucători. Orice se poate întâmpla de acum. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să ne calmăm, să savurăm și să ne concentrăm pe semifinala care ne așteaptă”, a afirmat selecționerul.

  “Nu am început bine, Polonia a debutat în forță, dar știam la ce să ne așteptăm. Poate că am visat la asta la începutul meciului, unii erau oricum mulțumiți că suntem în sferturi. Am dovedit totuși o lipsă de experiență, dar este normal ținând cont de profilul anumitor jucători. Nu-mi place să vorbesc de arbitri și de prestația lor. Au fost foarte buni până acum, dar este adevărat că penalty-urile nu au fost fluierate în favoarea noastră până acum, deși am fi putut beneficia. Cred totuși în buna lor intenție, dar sper că nu vom fi penalizați mai departe. Polonia a știut să controleze timpii, atât pe cei buni, cât și pe cei mai puțin buni. Am limitat pagubele și am rămas în meci. Am rămas solizi în fața unei foarte bune echipe”, a precizat tehnicianul portughez.

  “Am avut o echipă cu adevărat unită. Sunt mândru de toți jucătorii mei. Ronaldo și Pepe au avut o bună prestație. Poate că au fost subestimați de unii, dar Ronaldo este un căpitan exemplar. Ei au știut să tragă echipa în sus. A mai fost și Renato Sanches, care mai are încă multe de oferit. El va deveni un jucător și mai bun în viitor. Are un mare potențial și trebuie să se concentreze pe toate calitățile sale pe teren”, a mai spus Fernando Santos.

  Selecționata de fotbal a Portugaliei s-a calificat în semifinalele EURO 2016, după ce a învins formația Poloniei cu scorul de 5-3 la loviturile de departajare, joi seara, pe Stade Velodrome din Marsilia, scorul fiind egal, 1-1 (1-1, 1-1), la finalul prelungirilor.
  Eroul calificării în penultimul act a fost portarul Rui Patricio, care a apărat șutul lui Blaszczykowski la loviturile de departajare, iar Ricardo Quaresma a înscris golul decisiv. Robert Lewandowski (2) deschisese scorul pentru Polonia, dar tânărul Renato Sanches (33) a restabilit egalitatea.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare