More


  Se zvoneşte prin ziare…

  • Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a lăsat să se înţeleagă că Dacian Cioloş poate fi o opţiune de premier după parlamentare dacă se înscrie în PNL. „Premierul trebuie să fie membru de partid, nu poate să fie independent” a spus Gorghiu, întrebată din nou de posibilitatea ca Dacian Cioloş să fie premier, chiar dacă nu se înscrie în PNL.
  • Curtea Constituţională a României (CCR) va fi condusă în următorii trei ani de Valer Dorneanu, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor din partea PSD în anii 2000-2004, perioadă în care social-democraţii şi Adrian Năstase dominau politica românească.
  • România va exporta Ungariei, printr-o conductă de 33 de kilometri, apă potabilă din rezervele judeţului Arad, pentru că în judeţul ungar Bekescsaba este foarte mare nevoie de apă potabilă. Conducta este în curs de construcţie şi va deveni operaţională la începutul anului viitor.
  • Ministrul moldovean al apărării, Anatol Şalaru, a anunţat ca Summitul NATO de la Varşovia a solicitat sprijin din partea Alianţei pentru retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova şi înlocuirea misiunii ruse de menţinere a păcii din regiunea transnistreană cu o misiune civilă sub mandat ONU.
  • Potrivit Institutului Naţional de Statistică, cu fiecare zi ce trece, suntem mai puţini cu 247 de persoane, cifră rezultată din decalajul dintre numărul de decese şi cel al naşterilor. Specialiştii spun că de vină ar fi nu numai situaţia economică precară care determină cuplurile să facă mai puţini copii, dar şi tendinţa oamenilor de a pune pe prim-plan cariera în detrimentul vieţii de familie. Numai în luna mai a acestui an diferenţa dintre numărul de decese şi numărul de naşteri a fost de 6.519 reprezentând spor natural negativ.
  =

  Voicu D.Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img