Și totuși, câte echipe vom avea în Liga a 2-a?olimpia-satu-mare-soimii

Termenul limită pentru înscriere în Liga a 2-a a expirat . Vineri, 15 iulie, a fost ultima zi în care cele 22 de echipe anunțate la finalul sezonului trecut că vor face parte din noul format al eșalonului secund au putut să-și depună dosarul de înscriere la FRF.

Doar că ocupați probabil cu Supercupa de la Cluj, oficialii de la Casa Fotbalului n-au mai postat pe frf.ro nicio știre legată de liga a 2-a. Și nu de vineri, ci n-au mai postat nimic de aproape două săptămâni. În aceste condiții și oficialii Olimpiei și mai ales suporterii galben-albaștrilor au căutat alte surse să afle totuși câte echipe vor lua startul pe 30 iulie. Dacă nu cumva prima etapă va fi amânată cu vreo două săptămâni… Pe 15 iulie după unele surse , după-amiază, 16 echipe își confirmaseră prezența pe tabloul „B”-ului, iar până la orele serii s-au făcut 18 (după unele surse).

Dacă e să luăm în calcul abandonurile deja anunțate, FCM Baia Mare și Petrolul Ploiești au spus deja PAS. Ar mai fi Șoimii Pâncota și ACS Berveni, echipe ce se pare că s-au înscris dar care nu s-au reunit și nu au perspective financiare de a continua. Conform druckeria.ro, în ambele localități, autoritățile locale au decis stoparea finanțării fotbalului la nivelul ligii secunde, astfel că arădenii și ilfovenii poartă tratative cu alte municipalități care doresc o echipă de „B”. Farul , SC Bacău și FC Brașov s-au înscris se pare și ele dar au situații financiare precare. Totuși cele trei echipe și-au reluat pregătirile. Brașovenii ar putea fi salvați de cei 750000 euro de pe Chipciu . Ar mai fi ACS Poli Timișoara. Bănățenii ar putea reveni în Liga 1 dacă Rapidul va intra definitiv în faliment.

Deocamdată cel mai bine pare-se că stau nou promovatele. Luceafărul Oradea, OSK Sepsi Sfântu Gheorghe, , ASU Poli Timișoara, Juventus București și CS Afumați . Echipe fără datorii și cu bugete conturate…

Iar la capitolul certitudini mai avem nouă echipe ce au evoluat sezonul trecut în Liga a 2-a: UTA, Olimpia Satu Mare, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Mioveni, Academica Clinceni, CS Balotești, Chindia Târgoviște, Dunărea Călărași și Dacia Unirea Brăila. Iar printre pretendentele la un loc în Liga a II-a sunt retrogradatele Rapid CFR Suceava (sub noua denumire, Foresta) și Unirea Tărlungeni (despre care se vorbește că se va muta la Brașov).

Așadar în cel mai fericit caz vom avea 19 echipe. Asta dacă FC Brașov și Tărlungeni nu vor face un proiect comun. E greu de crezut că Pâncota și Berceni vor găsi alte localități unde să își mute echipele!

Nu ne rămâne acum decât să așteptăm după Supercupă să revină federalii la Casa Fotbalului pentru a-și găsi cineva timp să facă anunţul oficial legat de seria din Liga a 2-a!

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts